091231-inlägg nr. 111

Imorgon är det alltså 2010. Försökt sammanfatta 00-talet lite för mig själv men inser att det verkligen pågått så mycket längre än det känts. Jag var 14 när millenieskiftet inträffade. det är ju helt sjuk länge sen jag var 14. Fast på samma gång känns det som att det var häromdan. (Kanske beror på att jag blev nekad att köpa ciggaretter pga glömt leg häromdagen).

Mitt hår har gått igenom en jävla massa dock allt från jättekort till jätte långt och jätte svart till platinablont och en del annat lustigt däremellan.
    Dreadlocks har jag tagit mig igenom, don't ever go there.
    Jag har haft hårförlängning jag fått av självaste Carola, jag har haft hårförlängning i svart jag har haft i brunt jag har haft i blont. Jag har under nån period haft brun-lila hår och jag har haft clownnäseröda slingor och jag har haft halva blont och halva brunt.
    Det har lockats och plattats och krusats och vågats. Luggar har det klippts en hel del och med samma reslutat var gång. Ånger. Min, sedan så långtlångt tillbaka, snedlugg har ersatts med mittbena (iaf med kombon långt hår)... 
    Skulle gå fortare att rabbla det jag inte har gjort med mitt stackars hår under de senaste 10 åren.


Så.. vadfan är det här, min sammanfattning av 00-talet... Hår...

Nä, nu är det faktist dags att börja förbereda sig.. Om 3 timmar ska vi till Alexandra som fyller 22 (Grattis) och sedan rakt därifrån till Theo på Östermalm för nyårsmiddag och fireri. Bilder på min klänning och Dennis kostym(!) kommer när heroinbella drar igång igen 2010! Pusspuss och gott jävla nytt år på er!

091228

Orken har verkligen inte funnits. Heroinbella jobbar på sin grej. Måste ha en grej. Bloggen ska äntligen bli lite pimpad med hjälp av data-generationen-lillasyster. (AKA dataneeerden). Allt kommer kicka igång med nya krafter till efter nyår. Tror deppen är lite för påtaglig under julhelvetestiden. Men fr.o.m. jan/feb är det ju flytt och sen vår och skit som väntar, så kan jag bli mitt vanliga skitroliga jag.

Bor hemma hos pappa en vecka för tillfället. Nice med hus, men fan va långt det är. Kan inte för mitt liv förstå hur jag har lyckats leva såhär. Långt till allt, tror det tar minst 5 minuter att gå till den nattöppna macken, istället för som hemma, 5 steg. Fan vad jag kommer sakna Alvik. Hemma. Sköndal är jävligt o-hemma. Men det går väl kanske fort. Spånga känns ju jävligt o-hemma nu, och för 3½ år sedan va ju det hemma.

Nu ska här drickas några öl med Hanna, och så kommer Linn hit och har sig, sen blire göra något kul. I guess.

Näfybövelen vilket tråkigt inlägg, nu får det vara nog!

Spana in min lillasysters blogg vettja: http://sagahengberjh.blogg.se/

Söt som socker, men om Du tänkte ragga, tänk om. Om du inte vill ha en Dr. Marten uppkörd i hög hastighet i röven. Ohyouheardme..

Tila Tequila.


091225

Döm mig inte, jag har ju firat jul för fan! Och idag efter 2 dagars firande och ätande (svens julmat igår och kalkon middag idag) orkar jag inte ens ta mig till berns för att se Name the pet! Då är det fan illa! Men ni som sitter hemma och bara hade en familj (inte 3) att fira med och nu blivit extremuttråkade kan ju ta och bege er dit. Ingen stress liksom. Hon går inte på förrns 3! Nu tänker jag inte säga något mer, för nu ska jag kolla på film.

(Imorgon flyttar vi hem till pappa en vecka, javisst.)

091222- Tråkigt ju!

Sitter och väntar på att alla som ska höra av sig ska göra det. Jag gillar inte att vänta. Och just nu är jag för uttråkad äns för att städa.. Eller nä, kanske inte.. Ska nog ta mig några städtag till.. har ju redan dammsugit och haft mig, och tvättade gjorde Dennis igår medans jag var barnvakt till mina underbara små småsyskon.

Ja, ja... Nu ringer det välle kanske snart, så det är väl bäst att ta tag i moppen nu, så har jag det gjort med!

(BTW, om du blev arresterad i köpenhamn, gå in på http://motkraft.net/ . Skicka ett mail så får du hjälp med blanketter och dyl för att överklaga och söka skadestånd. Oavsätt om det leder till någonting eller inte så är det viktigt att visa ett genemsamt missnöje på alla plan som går!)

Puss och Kram chumps and chumpettes!

091222-Första julklappen

Har ju fått min första julklapp dessutom! I lördags;


Svarta Dr. Martens. Sjukt snyggt. Lagt i en tjock innersula också, så vaaaarma och sköna! Gillade den här varianten med lite mjukare, matt skinn i stället för de blanka som alla andra har, snyggt med tryckta märket på sidan också. Funderade på stövlar, men kängor är fan skiten.

 


091222-So close..

Snart är det dags. Hur mycket jag än försökt hålla julstämningen uppe så har ju ångesten krypit på mig ändå. Jag har visst missat några luckor, men fear not, här kommer dom:


Bara två luckor kvar nu, fan vad grejer det har blivit! Får väl ta ett "gruppfoto" på julafton! Ska även lägga upp bild på några av mina julklappar till andra som jag gjort, men det får vänta, vill ju inte råka spoila för någon!


091221-Dax att ta sig hem

Blä, inte varit hemma på jätte länge. Jag och Dennis tjafsar om städning. eller inte direkt så. Men om vem som städar på det bästa sättet. Dennis tycker att han är bra på att "hålla undan efter sig", medans jag faktiskt städar. Jag städar fan hela tiden och då dammsuger och moppar jag också. Dennis kanske plockar undan sina kläder på kvällen, men dammsugare och dyl ser man dock ytterst sällan. Plus att han inte gör dom där viktiga sakerna, de som gör städningen värdelös om man inte utför. Typ; Torka av kranen och diskhon så det inte är vatten fläckar, typ dra igen korken på diskmedelsflaskan och ställa den snyggt i hörnet där man tog den ifrån. Typ torka av kaklet bakomspisen, eller varför inte till och med, torka av spisen. OCH SÅ VIDARE.

Jag tror att det vi kommit fram till är att vi nog kan komplitera varandra rätt bra, om vibåda gör på varsitt sätt.

Sambolivet börjar krypa på märks. Nu är det inte längre mitt=mitt sätt, utan vårt=kompromiss... Inte något jag är vidare bra på.

Snart åker jag hem till telefonsladden och langar upp kalenderbilderna.

VARSÅGOD, ett vuxenpoänginlägg!

091220-fy fan så lite tid.

ÅÅÅh, har inte tid med jul och julhets. Jag hatar julen. Jag har fan försökt i år, försökt ha något jävla form av julstämning, men nej! Det går inte, bara jobbigt och ångest. Precis som alla andra år.

Fick dockmin första julklapp i år, av pappa. Dr. Martens. Svarta. Assofta i mjukt läder. Finare än alla andras gamla Martens.

Måste springa iväg till Solna Centrum nu en sväng med Denn. Kommer snart tillbaka med lite luckor och skit. Skitadvent.

091218-Fackeltåg 16/12

Vi var inte jätte många och det var kallt som satan, men stämningen var fantastisk. Idag är det möte mellan 16-18 (tror tiden stämmer, ändrar om det var fel) på Ekoteket i kulturhuset, kom dit och visa ditt stöd!

Puss och kram


091218

Sladden är nu åter funnen! Så kalenderdax:

 

Lucka 16:


Lucka 17:

Lucka 18:

SÅ!

 

Jag själv har ju en "ingen reklam, tack" lapp på min dörr, men det har inte Denn. Var där igår och hittade desa 2 i posten:

 

 

Nu har jag ju inte gjort någon vidare research på dessa, men för att vara 2 frisörsalonger lokaliserade i solna med olika namn, är inte reklambladen skrämmande lika? Typ identiska? Kan ju inte låta bli att undra... Är dom egentligen kompisar kanske? Eller är den ena avis på den andra och bara kopierar allt dom gör? Eller har de gjort samma miss som i "Bring it on" (minns inte vilken av dom) (När de anlitar en koregraf till tävlingen och någon annan anlitat samma koregref och han har lärt dem samma koregrafi) och anlitat samma reklamställe som gjort likadana reklamlappar åt dem? Frisörintriger...

Appropå intriger, fan vad besviken jag blev på gårdagens Paradise hotel. Ge Rami immunitet... BIG SUPRISE, Andreas fick åka hem... Menmen, han lär ju komma tillbaka som joker sen.. Och det är klart att det blir spännande nästa vecka, nu när Catja är skitarg OCH dessutom riskerar att åka.. Nya bruden verkar ju i alla fall vara ett riktigt jubelpucko, så det blir nog underhållande.


091217-Mer svar

Lägger upp kommentarerna här istället så ni andra kan ta del av det också.. fortfarande skrattretande..

 Men är det inte ironiskt? Allt detta för att jag och Dennis har försökt förklara vad som hände den 12/12 när 900 (913 tror jag till och med den officiella siffran är nu) presoner torterades på grund av att de ville yttrycka sin åsikt. Vi försöker sprida budskapet att åsiktsfrihet är bland det viktigaste vi har, och det är inte någonting polis eller någon annan får trampa på. Skulle vi då "spränga en McDonalds" för att det satt någon där och åt i lugn och ro, bara för att personen i fråga inte höll med oss. Jaja, lite får man väl tacka detta anonyma pucko, har ju trots allt gjort att man fått sig ett och annat gott skratt, för inte fan kan det vara någon som är seriös?

Ska se om jag inte kan lyckas ta och hitta telefonsladden och ladda upp lite kalenderbilder och en bild från fackeltåget igår (för människorna som utsattes för våld av den danska polisen).

Piss och kräm så länge då!


091216-SVAR


Är det inte tröttsamt med folk som inte fattar? Jag svarar jätte gärna på alla kommentarer, men jag undrar hur "Anonym" hade tänkt att jag skulle svara på hans/hennes fråga när han/hon inte lämnar en adress att svara till.

"Anonym", du verkar tro att jag inte har något bättre för mig än att slösa blogginlägg på att idiotförklara dig och informationen du själv har hittat på.. Men here it goes en sista gång, nästa gång förväntar jag mig en mailaddress, eller hade jag rätt om att anonym-läsarnas åsikter är så korkade att de skäms över dem själva?

Då till din grammatiskt inkorrekta fråga;
Det finns ju flera anledningar att exempelvis maskera sig på en fredlig demonstration, eller gå under ett pseudonym när man lägger upp välmenande texter på nätet eller skriver till tidningar. Till största delen handlar det om att inte bli kartlagd och på grund av det utsatt för våld eller hot. Varför man drar upp halsduken på en demo mot exempelvis nazism är för att inte behöva hamna på film eller blid och i och med det, utsättas för något. Eller du kanske tycker att man är dum i huvudet om man demonstrerar mot rasism också?

Det lustiga med den här frågan är ju just att den handlade om de människor som demonsterade i köpenhamn i helgen. Där en slående majoritet INTE var maskerade (just för att det inte finns samma slags hotbild i att hamna på bild som exempelvis på en antirasse-demo). Så då undrar ju jag varför du drar upp detta med maskering just i det här sammanhanget? Om det är maskeringen som skulle gjort dem till "terrorister" så föll ju det där..

Självklart, kära pucko, finns det idioter överallt. Det finns säkert en och annan som kanske hade tänkt vara mer än fredliga, och de personerna hade säkert maskering av den anledningen, men åter igen, poängen är att man kan inte gripa 900 människor och behandla dem på det sättet på grund av att någon enstaka individ kanske hade tänkt bete sig illa. Det vore ju som att gripa en hel krog för att man tror att någon därinne kan bli för full och våldsam..

Kalendern kommer om en stund darlings!


 

Dennis tillägger "Sen kanske du kan lägga till att även polisen kartlägger folk, varpå vissa maskerar sig även om det är en fredlig demo, för att man inte vill bli igenkänd och trakaseras i andra sammanhang av ordningsmakten."


091215-Folk med nollkoll

Alltså, det är ju lika fruktansvärt roligt varje gång folk med noll koll på vad de pratar om ska uttrycka sig.. Givetvis är ju alla snälla/trevliga/smarta kommentarer undertecknade med namn och eventuell bloggadress eller en mailaddress, och alla korkade, opålästa, orelevanta kommentarer anonyma. Varför försöka skapa diskussion om man inte är beredd att ta den? Eller är åsikterna så jävla bakom flötet så att man skäms över dem själva..

Den är exempelvis (angående "klimatmöten och rättsskandaler")

Inget namn och ingen mail.. Hade jag orkat intressera mig för korkade människor hade jag väl kollat upp IP-addressen som faktiskt sparas till varje kommentar.. Skrev istället en kommentar själv till detta som då finnas att hitta under det aktuella inlägget. Läs det gärna om ni inte heller kan se hur fruktansvärt korkad denna jämförelse är. Direktlänken: http://heroinbella.blogg.se/2009/december/091214-klimatmoten-och-rattsskandaler.html

Där hittar vi ju dessutom denna intelligenta kommentar:

 

Jag vet ju inte var du får din info från, men det var långt ifrån bara vänsterfolk som medverkade i demonstrationen då det handlar om att ta ansvar för miljön, vilket vi bör vara intresserade av vilken flank vi än hänger på. Dessutom undrar jag ju klart var du hittar terroristerna? Jag ser de rätt klart och tydligt på bilderna från demo;n, iförda uniformer.. De enda som har tagit gisslan. Kollektiv bestraffning på över 900 människor för att de trodde att några få eventuellt skulle göra någonting... Hmm..

Rätt åt 900 pers som inte gjort ett skit? Hört talas om mänskliga rättigheter?


091215

Denns text ligger nu uppe på motkraft.net han har även blivit kontaktad av 'Stockholms Fria Tidning' och kommer där blir intervjuad för ett större repotage om just danska polisens agerande lördagen den 12/12.

 

Dagens lucka hahah:


hmm, någon form av glitter roller haha. Vet inte riktigt vad man ska ha den till men något kan jag nog komma på!

 

Håller på och stickar som en galning, snart jul ju. Tar massa tid från bloggandet dock. Och pluggandet. Måste ta och bli klar med min förra uppgift innan jag får hemtenten. (Dom ska in samtidigt).

 

Idag blir det nog lite Lynn efter skolan och lite Hanna efter det. Vi skulle ju kolla på Paradise Hotel tillsammans, men hon har redan sett söndagsavsnittet. Dåligt. (Som ni vet följer vi det på webben då jag inte har någon tv).

 

Oj. Vad det snöar.


091214-Klimatmöten och rättsskandaler

Dennis egna berättelse från COP15-demonstrationen 12/12-09:

"Ögonvittnesberättelse från COP15

Vi befann oss någonstans i mitten på den mellan 50- till 100 000 man starka demonstrationen. Den var en fredlig marsch mot kapitalismens klimatpolitik och deltagarna var alltifrån aktivister från världen alla hörn till barnfamiljer och pensionärer. När vi hade kommit en bit på vägen, hände något. 

Någon skrek, folk började springa och jag vände mig om för att se vad som pågick. Polisen började tränga sig in i demonstrationståget, varpå en och annan träpinne flög åt polisens håll. Vad som orsakat polisens attack fick vi aldrig veta. Minuterna innan hade demonstrationen lugnt rört sig längst Köpenhamns gator och stämningen var god. 

En lätt panik hade börjat utbryta bland de flyende deltagarna. Vissa försökte tränga sig in mot väggen för att undvika att hamna i konfrontation med polisen. Andra försökte navigera sig mellan cyklar, barnvagnar och banderoller. Tillslaget var minutiöst planerat. På mindre än 20 sekunder var runt 300 personer omringade av polisens bussar (vad vi kunde se). Några få från svarta blocket var infångade och satta på marken en bit bort från oss andra. Vi fick stå utan information om vad som skulle hända med oss eller de vängrupper som splittrats under tillslaget. Bland oss fanns bl. a. Rättvisepartiet, Planka.nu, Hare Krishna, Greenpeace och Syndikalistiska Ungdomsförbundet.

När tumultet lagt sig och de främre raderna satt sig ner på polisens order började stämningen lätta. Ingen visste vad som pågick och poliserna teg, men vi gissade på att vi snart skulle släppas fria. Vi hade ju inte gjort någonting.

Efter någon timme började polisen eskortera bort folk. Vi såg inte var, men antog att de skulle slussas iväg någonstans. Det stora demonstrationståget hade stannat och skanderade utanför barrikaderna: Let them go!

Fortfarande hade vi inte fått någon information om vad som hände och varför vi hölls kvar. När det efter ett tag var min tur sträckte jag fram händerna och följde med högst frivilligt. Jag hade ju inte gjort någonting, så vad hade jag att frukta? De barska polismännen drog tag i mina armar och band dem med plastband bakom min rygg. Jag sattes i ett led med de andra på den kalla asfalten.

Under den första timmen på marken höll ändå de flesta humöret uppe. Mycket få stretade emot när polisen omhändertog dem. Så länge vi gör som de säger blir vi nog släppta snart. En av de boende i huset intill ställde upp en projektor mot motsatta väggen och skrev upprepande: Let them go! När samma person ställde fram ett par högtalare och spelade Michael Jacksons - They Dont Really Care About Us sjöng alla de frihetsberövade med som en tydlig symbol mot polisens agerande.

Eftersom alla hade händerna bakbundna, var det ingen som kunde hålla koll på tiden och polisen vägrade svara när man frågade. Men efter uppskattningsvis 2 timmar hade de satt alla i led på gatan. Folk bönade och bad om att få gå på toaletten och frågor om varför vi var frihetsberövade, men möttes av ignorans. Då och då plockade de upp någon som under bevakning fick gå på toaletten på ett intilliggande kafé. Vissa kunde inte hålla sig och kissade på sig. Jag själv fick efter mycket om och men gå iväg en bit bort och kissa mot fasaden; fasthållen av en polisman. Sedan var det tillbaka in i ledet. På frågorna om varför vi hölls kvar på det här sättet, fick jag till svar: Jag vet inte.

Efter ytterligare en timme på marken började polisen slussa iväg folk i bussar, tillsynes utan något större system. Vid det här laget hade jag så ont i armarna att jag inte kunde röra dem. Den var fruktansvärt kallt och att hitta en någorlunda bekväm position att sitta ner på, var omöjligt.

Mina vänner och bekanta slussades iväg en efter en och vi blev separerade. Jag hamnade i en polispiket och kördes tillsammans med runt 10 andra till klimatfängelset.

Väl på plats blev vi forslade till en stor industrilokal som tjänat som provisorisk arrest under COP15. Först nu fick vi vatten tilldelat. Vilka som hamnade där och vilka som fick sitta kvar på bussarna verkade vara helt slumpmässigt utvalt. Där inne blev vi satta i samma position som tidigare, med undantaget en tunn skumgummimadrass. Mina klagomål om armsmärtor ignorerades till en början helt av polisen. 

De valde på måfå ut folk som fick komma och sätta sig på bänkar i väntan på att få skriva in sig. När jag i desperat försök att övertala en ung polis om att åtminstone binda mina händer framför kroppen fick jag det första mänskliga bemötandet sen vi blev hopbuntade. De lät mig gå före i kön för att kunna se till en läkare.

När de klippt upp mina band kunde jag inte lyfta armarna och var tvungen att få hjälp att ta av mig min jacka för visitering. Jag blev registrerad och förd till ett väntrum. På vägen såg jag burarna där de stuvat in de andra som registrerat sig för att hållas i förvar. Stämningen var hätsk och folk frustrerade på att inte få veta varför de hölls inlåsta. 

Efter en snabb undersökning av mina armar, kördes jag tillsammans med en fransman, med ett stort jack i huvudet, till ett sjukhus där vi blev frigivna. Vi hade då varit frihetsberövade i 6 timmar, utan mat och vatten."

Sprid detta vidare, denna berättelse och andra skildringar av vad som faktiskt hände måste spridas och föras fram. Danska polisen ska inte få komma undan med tortytr av oskyldiga människor.


Bilder från Rapport. Han är med i bilden.


091214-Lucka fårtiin


Skrubbhandskar. Hoppades jag fan på. Har inga men ville ha! SOFT!

 

Älsklingen är hemma. Dock var stackarens tåg 80 minuter försenat. Saknades väl bara det. Alldeles straxt kommer hans ögonvittnesskildring upp. Hang in there.


091213-Julgran


Så. Nu är min groteska helröda gran uppe. Har dock slarvat bort belysningen så det får jag skaffa mig en ny.
Eller så skiter jag i det. Notera gärna den fiiiina hemma gjorda stjärnan i toppen. Haha.

Live long and prosper//Grinchen


091213-Things on my cat

Lucka nummer Lucia:http://www.stuffonmycat.com/
Skitrolig sida för en crazy-cat-lady som mig själv;

(Jag)

Här om veckan när jag skulle samla ihop min smutstvätt så ramlade det ut någonting ur min skjortficka. Konstigt nog var det en 10-öring (för er som minns att sådana har existerat). Jag kan inte förstå för mitt liv var den har kommit ifrån och hur den har letat sig ner i min skjortficka. Helt sjukt faktiskt. Här är en bild på den i allafall. Lite "stuff on my cat" inspirerat:

Det var väl det roligaste jag hade att bjuda på hittills idag.

 

Dennis kommer hem idag. Då kan jag äntligen få höra hela storyn om vad som hänt i Köpenhamn under Klimatmöte-demonstrationen. Han beskrev det som en av de största rättsskandalerna på länge. Tänkte att han kunde få gästblogga om det imorgon. Vi vill nog alla veta inside om vad som hänt.

 

Tror att jag ska försöka att äntligen bege mig upp på vinden och hämta julgranen, nu till 3dje advent och Lucia och allt. Kanske Dennis tycker att det är lite mysigt med julstämning nu när han har ont i hela kroppen. Söta lilla Dempen, man får fan inte göra så mot min Dennis. Spö ska dom ha. Danskjävlar!


091212-Hemmakväll

Laws of attraction på 4an. Helt ok typ. Bakfyllan har varit obönhörlig idag.

 

Fick inte tag på Dennis på länge. Jag har en tendens att alltid oroa mig massa då. Tillslut ringde han tillbaka. Påväg från sjukhuset efter att ha varit i arrest i 5 timmar med bakbundna händer (som orsakat axelsmärtor, därav sjukhusbesöket).
Jag hatar att alltid ha rätt.


Nu får han ta och komma hem och sluta hamna i trubbel. Han klarar sig inte utan mig. Min lilla älskling.

Hanna verkar tro att man får ligga och prutta hur mycket man vill bara för att man är handikappad.
Safety.Ziggy - världens skönaste katt:


091212Perfekt.

Idol gick precis som vi ville igår. Lyckan var total. Skulle in till Strand. Men Hanna kunde inte ens stå. Så vi åkte hem igen. Hanna ramlade ner för rulltrappan, så nu är hon jätte gnällig och tror att jag ska passa upp på henne idag. Vilket jag inte tänker.

Äntligen hemma måste jag ju säga är. Sådär va? Fast det är ju kul när det blir fint. Har precis kommit på en grej jag nog skulle vilja göra i min lägenhet. Eller alltså våran. Min och Dennis.

" Hasse. Det här var det halvaste träd jag har sett i hela mitt liv. "


091211-LaLAAAAA!Man ser på ljuset i fotona att jag vaknade lite senare än vanligt...

Sitter och inväntar resultatet i idolfinalen. CALLE ÄR BÄST. Men Erik ska vinna. Ni fattar alla varför. Annars är ni ju verkligen tappade bakom någon form av vagn.
Menar inte att vara dryg. Eller jo. lite.
Nu börjar det.
Shit.


091211-HEJ

Nu ska jag pinna iväg och hämta min kalender-present. Så återkomer jag sen. Tjenixen!

091210-Långben the movie

Skulle ladda ner "Janne Långben - The movie på en heeeelt laglig sida.

Användaren hade skrivit följande beskrivning till filmen;

"Långben tar med sig sin tonårige son Max ut till sin favoritsjö för att fiska, men Max har egna personliga problem hemma och vill egentligen inte åka. Så snart står de båda inte ut med varandra längre och de båda får stora problem."

I komentarsfältet har någon försökt översätta;

"If you put that into a Swedish to English translator is says...
"Tall am grabbing with themselves its teenager sons Max out to its favourites for that fish , but Max had egna prevalence problem housewife and shall actually nots travel. So soon am standing they both nots out with each other inferior and they both sheep superb problem.""

Jag skrattar så jag gåter.

091210-Mexico

Jag och Hanna sitter hemma och remenissar om tiden i Mexico..

 

Igår ringde min mamma och frågade om jag kunde vara barnvakt idag på förmiddagen. Efter som jag stog i kön till bion för tillfället sa jag att jag var tvungen att kolla hemma om jag kunde hitta filmen vi skulle se på morgonen på nätet. Tillslut kom vi fram till att hon skulle höra med mormor just i case och göra det lite enklare, efter som jag skulle komma hem så sent. Imorse var jag till att börja med på väg till filmhuset, kom dock på när jag satt på bussen att jag kanske borde dubbelkolla schemat och inser att vi ska vara på frescati.. Har som tur är inte passerat Tekniska Högskolan än utan kan hoppa av där. Kommer några minuter försent och förbereder mig på att smyga in i E10 och famla mig fram till en plats i mörkret. Lamporna är tända och filmen har inte börjat. Sweet tänker jag. Tiden går dock och ingen film så långt ögat kan nå, och inga lärare är inom synhåll.. Efter mycket om och men får vi tillslut reda på (av en av de andra på kursen) att både film och föreläsning är inställt på grund av att de inte kan hitta filmen.. 40 minuter tog detta.

 

Fick i alla fall tag i Hanna som precis skulle lämna recidens Camilla och dessutom var hon mållös. Alltså inte att hon inte kunde prata, utan att hon inte visste vart hon skulle. Så jag drog med henne hem.. Får väl se vart det leder.. Är ju trots allt gräsänka i helgen..

 

Hanna är dessutom kär. Hon är verkligen det. Det är på riktigt. Hon är det. Och dom bor ju så nära varandra ändå. (Med detta menas ju då att Hannas fars bostad ligger nära hotellet där deltagere i en viss tävling bor. Mer säger jag inte. Av sekretess skäl. PS. Anledning 2 är att hon slår rätt hårt med sina pyttesmå fists of fury när den sidan tittar fram.)


091210-Luckorgie

Och så dagens :)


Det börjar bli ett gäng grejer nu fan. Så jävla kick ass present.

Dålig uppdatering you say? Kanske det kanse. Men nu blir det bättring, jag lovar...

Upptäckte igår att jag är 1000 kronor kort.. Pengar jag VISSTE fanns, fanns tydligen inte, och deras whereabout är ännu ett mysterium. Helt sjukt faktiskt. Lite jobbigt då jag hade räknat med just dessa pengar den här månaden. Men det får bli samma sak i år igen. Shoppa på julafton. Jobbigt. Måste säga hejdå till karln min som ska lämna mig och bege sig till lund idag.


091207-Lucka 7Har dessutom hittat en helt sjukt rolig blogg; Dagens lokaltidningsbesvikelse.
http://lokaltidningsbesvikelse.blogspot.com/2009_11_01_archive.html
Helt fantastiskt. Vad man prioriterar annorlunda ut i landet. Men, men om morgontidningen är ens enda lycka i livet är det väl klart att man lackar om den inte kommer. Själv har jag ett annat tidningsrelaterat problem, det gäller min lokaltidning "Mitt i Bromma". Tydligen så MÅSTE man läsa "mitt i Bromma". Jag satte upp en lapp på min dörr där jag inte bara bad om att få slippa reklam, utan även specifikt "MITT I" också. Men icke. Likförbannat kommer den vareviga vecka. Så jag tänkte förtydliga mitt budskap och fyllde i "INGEN "MITT I"" men röd penna. Men ingen lycka där heller..

Så nu har jag börjat med en ny grej. När jag hör tidningsbudet i trapphuset. Antingen så märker jag det inte förrns han tryckt i tidningen, vilket han brukar göra halvvägs, då stapplar jag ut i hallen och trycker tillbaka den. Ut i trapphuset så att han ser den på golvet när han kommer och ska tillbaka ner, eller så är man snabb och hinner upptäcka att det är han i god tid och ställer sig helt enkelt och håller för brevinkastet. När inte tidningen går i förtsätter han efter en stund till nästa lya. PROBLEM SOLVED!


Idag ska det passas lite lillasyster, ingen av dom där stora såklart, dom klarar ju sig själva. Utan den där lillaste saken. Den där som förövrigt fyller år den 15e, måste hitta en present till en 3-åring, blir nog rätt lätt..


091206-Lucka 6Hemp Hand Protector
I bakgrunden är mitt bästa köp i veckan, gråa sammetstights!


091206- Törstig

Jag är törstig. Turstig. Törstig. Konstigt ord.. Väntar på mat som aldrig blir klar.. Vill ha paket också. Dom är hemma det är inte jag. Lekte med Hann-son igår. Var ju ett tag sen.

Äta. Ducktales. Hem. Paketa. Upp med julgran. Blogga lite vettigt kanske. Törstig. Turstig.

091205-Lucka 5Luktar gottgottgott (sa ju att det skulle bli en ljusstake)

 

Kolla kolla, Fina lilla lillasysters nya fina hår:


Ca 10-15 cm längre. Måste dricka lite kaffe. Bli lite mindre zombie. graäääaah...


091204- ÄNTLIGEN!

Comhem. Vi är inte vänner längre. Hur i helvete kan man stänga av internet i ett helt område en hel dag? Va? Jag kanske hade behövt internet när jag satt hemma och pluggade idag. Tänkt på det eller? Nu behövde jag förvisso inte internet till det jag skulle plugga idag. Plus att jag inte pluggat alls utan har gjort hårförlängning på min lillasyster istället. (Bild kommer). Men ändå! Det kan ju inte dom veta. Comhem. Jag ska komma hem till dig och koppla ur ditt internet en hel dag istället.

Name the pet var över alla förväntan igår. Och vilken sjukt gullig och genomsnäll tjej hon är Kan inte låta bli att langa upp bilden igen!

Haha, När jag och Denn skulle på tunnelbanan idag så blev han plötsligt lite tyst och okoncentrerad på vad jag sa. "Vad är det?" Säger jag. Varpå han bara säger: "Vi måste bara förfölja den där *pekar i smyg* gubben där borta. Jag förklarar sen" Han vill inte berätta men säger att han är sjukt sugen på att få en bild på honom, så jag säger åt honom att sätta sig snett emot mig så att jag kan ta ett kort på honom, men försöker i smyg zooma in gubben som sitter en lite bit bort:


Han berättade ialla fall sen att det är någon jättekonstig typ som brukar hänga på alla medeltidsveckor och vara jättekonstig och gå omkring med armarna ut lite som någon form av jesus. Och med en ICA-kasse med sig var han än går. (Även igår). Sen så går det även massa rykten om lite obehagligare grejer som att han skulle ha våldtagit folk och att han vid ett tillfälle på ett lajv smugit sig upp bakom någon med en riktig kniv och dragit den mot halsen på honom och viskat (på finlandsvenska) "Det är förlite mord på det här lajfvet". Fast det vet man ju inte om det är sant. Men jag tror det. I alla fall det sista, det första är lite för äckligt för att tänka på. Han snopp är inget jag vill ödsla tid på typ liksom va då da.


Bara en liten grej. Vad fan var det med Tove ikväll? (Idol) Förutom att hon åkte ut då. en alltså innan? Hon såg ju helt jävla sänkt ut. Är idol typ riggat och hon visste vad som skulle hända? Är det bara jag eller såg ni det också?

 

DAGENS "LUCKA" SÅKLART OCKSÅ!

Och inuti:

Lite svårt att se kanske, White Musk; Home fragrance oil. Misstänker att en till hörnande ljusstake kommer imorgon. Det paketet är ju liiite större och tyngre. Julafton every fucking day.

GOD NATT SUCKERS!


091203-freakin' awesome!Nämen? Är det inte Herionbella och Name The Pet? JO!
Fy bövelen vad bra hon var. Jag hoppades på svinbra och brudjäveln överträffade alla mina förväntningar!
Det är så mycket sovdags nu, men underbara underbara du, vad bra du var!
Blir mer imorgonbitti. Imorgon när Heroinbella.blogg.se fyller en hel månad!


091203-En helt vanlig dag

Bara sitter här.. Chillar..
Fniss, söt jag är när jag ler!

091203-Name the pet

Ikväll blir det Name The Pet på debaser slussen!
http://www.youtube.com/watch?v=WSaKMcYWB2o
Blir svinbra!

Sett "Desperatly seeking Susan" med Madonna idag. Föreläsningen på eftermiddagen var dock rätt tillintetsägande. Någonting annat som är väldigt tillintetsägande är H. Inte att hon är en dålig menlös människa på någont sätt. (Eller allt är väl relativt, men det är inte det jag syftar på). Mest bara att jag inte hört henne säga någonting på fleraflera dagar för att vi inte har hörts. Nu ska jag sms:a Denn och ringa A. Och jag är inte typen som kan göra flera saker samtidigt. Sånt är till för begåvade människor.

(Har börjat få en uppfattning om att mina vänner inte faller under kolumnen "normal". Fylletatueringar verkar inte vara något gemene man sysslar med, på regelbunden basis då).


091203- Lucka nummer 3

3dje december, 3dje paketet! Fick frågan vart jag fått kalenderna från, egentligen har jag ju redan sagt det, men det har jag fått av min mamma!Och innehåll:Igår gjorde vi hamburgare. Så jävla gott. Jag förstår inte folk som orkar banta. Fast jag tycker inteomköp-hamburgare. Som McD. eller grillar eller så. Bara om dom är gjorda hemma. Ska se ut typ såhär:


Bröd
Gullök
Purjolök
Tomat
Ananas
Saltgurka (ej burk)
Emertalost
Burgare gjor av 100% nötfärs
Tomat
Sallad
Bröd

Slumrade till i soffan igår och dörmde jätte konstigt. Denn petade på mig och sa att jag borde gå och lägga mig. "Jag drömde så sjukt" sa jag då. Jag var på NK, fast det var lite som utomhus inomhus. Jag pratade med en dvärg och sen kom massa rovfåglar och började äta på småfåglar. Vi skulle träffa mamma och fika.

Denn googlar fram lite drömtydning;
Rovdjur: [...]man är rädd för utvecklingen av ett kärleksförhållande som man med eller mot sin vilja råkat in i.
Fåglar: [...]en fri och självständig natur (örnen), medan en liten fågel också är symbolen för ömhet, smek och kyssar.
Dvärgar: Du träffar en elak person

Denn blev lite orolig för hur jag ser på våran relation, den fria och självständiga naturen dödar ömhet, smek och kyssar. Rädd för utveckling ... med eller mot sin vilja (blivit rätt puschad att flytta). Träffar en elak människa...??

Men jag tror inte på drömtydning, så det är ju bra det! (Puss Denn!)

091202-Svar

En kommentar jag fick på inlägget "Korvätartävling" av signaturen "anne" (med liten bokstav):

"för det första namnet på din blogg får mig att fundera. ditt sätt att skriva riv skiten är inte särskilt klargörande heller. jag vet inte hur mycket du vet om Aspudden eller badet. Det finns två dagis bredvid det nu rivningsbeslutade badet. det finns gott om mark för att bygga dagis i aspudden, kommunen vill i själva verket bygga bostadsrätter på tomten.
Aspuddsbadet är ett av Stockholms äldsta bad. Det finns en högstadie-låg och mellanstadieskola som skulle vilja använda badet, det finns dagis, pensionärsgrupper etc. Ett bad av formatet i Aspudden är ovanligt. ATt riva historiska och kulturintressanta byggnader kanske ligger för dig om du inte har intresse över den historia som finns i vår stad och land. Det är ingen som djävlas med borgarna, de djävlas med väljarna oh kör över människor med lögner, bedrägerier och felaktigheter. demokratin är viktig i samhället men kommunen har inte följt demokratiska spelregler vad gäller Aspuddsbadet."

Anne har tydligen ingen blogg, men detta är vad jag mailade till svar:

"Ja du Anne! Tack för kommentaren på inlägget angående Aspuddsbadet. Har inte orkat svara för jag har inte tyckt att det känts relevant. Men just nu har jag inget bättre för mig och kollade igenom gamla kommentarer.

Du inleder med "(liten bokstav)för det första namnet på din blogg får mig att fundera." Då undrar ju jag, var det någon form av fråga eller? Lite svårt att urskilja då du varken engagerar dig i att börja meningar med stor bokstav eller bygga upp fraser på särskilt välformulerat sätt.

Jag skrev inlägget i frustration efter att ha försökt motargumentera min pojkvän som skulle på stormöte angående badet, utan att själv veta någonting om vad som egentligen pågår. Du skriver "ingen som vill djävlas med borgarna". Nu råkar det vara så att det inte är någonting som är taget ur luften, utan som faktiskt var ett argument i diskussionen. Jag tror till och med att det ordagrant var; "Jamen sen så vill man ju sticka en nagel i borgarnas ögon".

Du har ingen aning från detta inlägg om jag har något intresse eller inte av vår stads historia, för det går nämligen inte att urskilja bara för att jag inte bryr mig om EN byggnad. Jag tycker dock att man blivit lite för lättsamma med om någonting är k-märkt eller inte. K-märkningar smälls upp lite här och var och sedan ignoreras det. Istället för att verkligen kulturmärka det viktigaste och då hålla det.

Jag är medveten om att det inte kommer bli ett dagis längre. Poängen var dock att detta visste inte motpart när han tog upp diskussionen.

Det sista jag vill säga är (angående "demokratiska spelregler"), hur kan du veta att fler vill ha kvar badet än de som vill ha bort det. Badet ska ju rivas och det är ju inte så att nöjda människor går ut med plakat och hojtar "Jag är så nöjd! Jag håller med!" Så bara för att du ser ett gäng missnöjda människor (där dessutom det sitter en del som mest vill tycka emot borgare) så betyder väl inte det att bara de ska få rätt?

För mig kan badet stå kvar eller rivas, jag har inget i Aspudden att göra i alla fall, och hade som de flesta andra aldrig ens hört talas om det innan det skulle rivas, och hade antagligen aldrig gjort det heller utan omständigheterna.

Jag säger inte att jag kommer med någon form av fakta eller några fasta åskiter. Jag själv vill gärna sätta en nagel i borgar-ögon, men gör hellre det på annat vis än att utnyttja att ett bad ska rivas. Men ifrågasätta tänker jag aldrig sluta med vare sig du är moderat-fitta eller kommunist.

MVH Heroinbella"


091202-Lucka nummer 2

Dagens fångst då i paket kalendern :)

Innehållet:


Doften matchar med krämen jag fick igår. Namnam. Ska läsa lite på en sida Denn sitter och läser. Något, jag ser inte riktigt, "sverigepartiet"-aktigt nyhetsblad som tydligen bland annat påstår att "andelen invandrare som jobbar innom regturangbranschen inte är så stor". Vilken sten har ni krupit upp från? Kan bara gissa på att mer kommer ;)


091201- Mer Paris

Detta är ju en annan utväg för förtryckta människor i Paris:
http://www.youtube.com/watch?v=4sbxOlk-Z1E

Nu ska jag sova. Drömma drömmar om välklädda människor som slipper bo i förfallna hus, Och barn som inte behöver bli onda. Det är mycket kännslor just nu jag vet.

091201-La Sape

Nu är jag hemma igen. Den här dgen började ju sådär. Vi hade lite schema ändring idag, Salen hade ändrats till E10 på Frescati. Kommer dit någon minut sen och ska precis smyga mig in i salen, men tar först en titt in genom den lilla gluggen för att kolla vad det är för mode därinne. Tomt. Dom är inte där. Sickar ett förtvivlat sms till Matilda. "AH! Vart ska vi vara? Det är ingen där!". Ungefär samma ögonblick får jag ett sms. "var ska vi vara? Var några minuter sen.. Ingen är där!". Från Matilda. Jag rycker upp datorn ur väska och loggar in på vår hemsida, ber M. komma dit. Ny uppdatering 30/11. "Föreläsning och filmvisning kommer ske i E10 på frescati 13-16, alltså inte på filmhuset." M. kommer med ytterligare en förvirrad kurskamrat. Blev en 2 och en halv timmars fika.

 

Föreläsningen idag handlade om "La Sape". En, vad ska man säga, "organisation" bland kongoleser i Paris startad på 70-talet av bland andra Papa Wemba, en av de (den) största kongolesiska musikern.
    Sapörer är kongolesiska papperslösa flyktingar som kommer till Paris och genom kläder lever ut en illusion av framgång. De bor ofta i förorter (då de är förvisade från stadskärnan) i obebodda hus eller olagligt på andra sätt. De kan inte få andra jobb än som diskare eller dylikt och pågrund av det jobbar de olagligt på olika vis och lägger allt de tjänar på dyra märkeskläder.
    Den mest kända kriminella verksamheten går ut på just stölder och försäljning av äkta och falska märkeskläder. Men man kan inte veta helt vad annat de sysslar med då det är just kriminell verksamhet och inget man talar högt om.
    Genom att bära dessa dyra kläder, och visa upp det genom musik, dans och intervjuer i videor (Youtube är numer ett utmärkt forum) sätter dessa utstötta människor sin prägel i samhället. Ett avtryck som säger; "Jag var här, det här var mina kläder, jag var framgångsrik." Det skriver om verkligheten genom det de bär på kroppen, kläderna.Det anordnas fester (dock i källarlokaler i förorterna bland annat) som pågår hela nätter, det ska rökas cigarrer och drickas champange, trots att dessa människor knappt har råd till mat. Det handlar om att visa NU att jag är lycklig, IDAG är jag framgångsrik. Imorgon är morgondagens problem.
    I Sape är mode en religion, det är allt som räknas och det dyrkas. Orkar inte gå inte på hela historien, men detta är någontong som grundas så tidigt som under kolonisationen av Kongo.
    Musikvideos handlar om att visa sitt "välstånd". Ett genomgående drag är att ropa ut diverse dyra märken och låtarna handlar ofta om vikten av vad du bär. Olika typer av dansteg är otroligt symboliska som exempelvis att kuta ryggen, som ska anspela på ålder (som klassas som något prestigefyllt). Man vill också visa på att kläderna går att röra sig i, genom att dra av och på en kavaj lite halft, och i övrig dra lite i tyget. En annan vanlig syn är även då klar att peka på sina kläder i dansen för att föra blickarna till dem.

Jag kan ju inte låta bli att tänka på amerikanska bling-bling hiphop videos när jag lär mig om detta. Vad handlar en klassisk hiphop text om, jo exempelvis; "Jag kommer från gettot men titta på mig nu, jag har dyra kläder och bilar och en skitsnygg fru." (Ungefär). Det är ju precis samma sak. Visa sitt välstånd NU genom det dyra du kan visa upp bland folket!

När du går längst gatan kan inte gemene man veta att du har en stor villa. Men vem som helst kan se att du går snyggt uppklädd i dyra exklusiva kläder. Det är det du tar med dig, det är det du ständigt visar.
   
Ett litet roligt exempel på sapörer; http://www.youtube.com/watch?v=yGt31xzAB34

Finns så mycket mer att veta, men jag orkar inte skriva om en hel 3 timmars föreläsning ;)

Jag tyckte i alla fall att det var otroligt intressant, människor som lever efter att mode och kläder är ALLT! Image eller så är du ingenting. Det är helt otroligt och sjukt fashinerande! Jag är såld.


(Vill noga tillägga att detta är lite av en generalisering, alla sapörer är inte kriminella, anledningen till de uttalanden är grundade i föreläsningen jag nyss varit på och är någonting som bland annat upptäckts (stöld och försäljning av märkeskläder) och dessutom antas på sannorlika skäl då inkomst inte ens i närheten överstämmer med utgifter. och även så är det givetvis ingenting som gäller för alla kongoleser som flyttat från sitt hemland. Detta är inte menat som någon form av smutskasting av någon på något sätt utan en fasination för ett fenomen. Så inga arga kommentarer med missförstånd nu.)


091201-December

Så blev det från ingenstans december. Jag har öppnat mitt första paket i adventskalendern från Body Shop! Men först, min julstjärna:

Så här ser hela "kalendern" ut i alla fall:

Och paket nummer 1:

Och innehåll:

Kommer ju bli hur nice som helst att få nytt sånt här varje morgon!

Nu ska jag (i engenskap av mitt nya "juliga jag") se vad årets TV-julkalender är för något... Mår lite illa, men avsnitten brukar ju vara rätt korta right? Hör av mig senare!


Ojojoj.. Baby steps Isabella, Baby steps. Det här var nog eventuellt lite magstarkt för mig. (Tittar på julkalendern med en min av lätt avsmak). Kaffe och duscha istället..


RSS 2.0