26+0

Ja, då var det onsdag vilket betyder 2 viktiga saker. Jag går in i ny vecka, vecka 27 den här gången.. Det tickar på!
Och ikväll är det Sveriges Mästerkock på tv. Jag älskar Masterchef. Så det är liksom höjdpunkten på min vecka. det jag INTE gillar med onsdagar är att klockan 21 är det så långt det bara kan bli till nästa avsnitt av Sveriges Mästerkock.
Men åter till vecka 27. Här för 2 dagar sedan var vi nere på tvåsiffrigt antal dagar kvart till beräknad förlossning.

Och magen växer och Smackelibånk sparkar och härjar järnet.Så så ligger det till på den fronten i alla fall.

1000 bilder på nysytt till vardagsrummet

Var i söndags och köpte lite tyg och lite nya prylar så att vi kunde "vår-inreda" vardagsrummet lite!
Tänkte göra en liten simpel "how to" till kuddarna jag sydde, så kan ni se hur enkelt det faktiskt är.


Jag köpte 2 olika tyger jag gillade, nu är bara ett av dom med på bild av någon anledning, + att jag använder mig av ett enfärgat tyg till baksida. Nr 1 för att det inte fins något behov att ha möster på baksidan, Nr 2 för att det faktiskt kan se lite plottrigt ut med ett väldigt mönstrat tyg på båda sidor.


Jag har sytt ihop längst ut på kantern där öppningen är, jag valde 3 cm in på varje sida, sen strök jag sömsmånen så att det skulle bli enklare att nåla fast dragkedjan. Och sen var det bara att sy fast. (jag är för tillfället utan dragkjedjepressarfot till maskinen, en sån rekomederar jag starkt så att det inte hela tiden vill dra åt sidan..)Sen syr jag bara ihop fram och baksida. Jag brukar klippa av hörnet (inte FÖR nära sömmen) för att det ska bli ett spetsigare hörn när jag vänder på kuddfodralet sen. Och därefter använder jag en overlockliknande söm för att kanterna inte ska fransa sig, zigzag fukar ju också.

Sen är kudden klar, och som ni såg på 1a bilden så använde jag våra gammla kuddar att klä om!

Jag har även sytt 2 stycken "cylinderkuddar"
Så här gjorde jag det:

Använde en glasburk och måttade noga upp 2 cirklar och la till 1 cm sömsmån, sedan använde jag mig av helt vanliga huvudkuddar som var 55 cm långa och gjorde därmed ett stycke som var 55 cm (plus en cm sömsmån på vardera sida) X 53,5 (samma sömsmån) som alltså var omkretsen på burken jag använde.

Jag började med dragkedjan, precis som på de fyrkantiga kuddarna.Sen trädde jag helt enkelt på min "cylinder" på burken och nålade fast sidan på det sättet. MYCKET enklare att få det som det ska vara så.

Sen fick jag liksom som hålla upp den såhär när jag sydde för att tyget inte skulle dra fel eller vecka sig eller så. Jag sydde dessutom rakt över de flesta nålana för att få det så stabilt som möjligt.

SÅ VA INTE DET SVÅRARE ÄN SÅ!
Vi köpte även en ny bokhylla, nya gardiner och en ny filt i söndags, och så här ser alltså vardagsrummet ut nu!

Äntligen ljust och fräääääscht.

TUDELS!

Har mitt tråkigaste

FML#1:
Varför slutar vi alltid tidigare när jag redan har massa tid att slå ihjäl?

FML#2:
ja, inte bara mitt utan alla andra kriminologistudenters liv också. HUR TÄNKER NI? Min kära institution har ju bestämt sig för att man inte längre får lägga upp pp-presentationer på blackboard. Nähä, ok. Fine, jag har läst kurser utan den hjälpen förr, men på dom kurserna har då föreläsningarna varit anpassade därefter. Under våra föreläsningar är det en liten uppsats på varje bild och hela 3 timmarsföreläsningen går ut på att en hel klass ska sitta och skriva av allt som står och inte höra ett ord av vad föreläsaren har att säga.. Och anledningen? Det finns folk som bara pluggar på föreläsningsbilderna och ändå klarar tentan. Asså en punkt räcker inte. Var någonstans ligger det logiska i detta? OM det nu är ett problem, så antingen
Ändra tentafrågorna
Anpassa pp-presentationerna (ska väl fungera som lite stöd)
ELLER
Anpassa föreläsningarna efter att pp-bilderna inte finns tillgängliga!!

FML#3
det snöade idag. Det har förvisso slutat. Men likförbannat så snöade det idag. Jag vägrar. Det är vår nu. Det har vädret sagt till mig i flera dagar nu.

Bra i dag var i alla fall att Fredrik fick fast anställning på jobbet, en månad innan proanställningen egentligen är slut, plus att har 1a månaden med fullt mål redan är bäst. Det är därför jag sitter och väntar. För vi ska fira med att gå ut och äta. Plus att vi har sån där månadsdag, som man ju egentligen inte firar i våran ålder, eller när man varit ihop i fler än 12, men vafan. Det är värt att fira så ofta man kan när det blev så jävla bra!

Ps, cred till mig för världens längsta mobilinlägg!

(snygg kille på alla hjärtans dag)


Egoegoegoego

Börjar bli dags att röra sig mot skolan snart. Seminarium idag. Men först måste jag lämna av bonusungen till farmor på vägen!  Men nog om alla andra. Nu bilre inlägg om bara mig! Snygg är jag idag, vägra ge upp bara för att man är tjock liksom!

Oj, ska jag va sådär duktig och försöka komma ihåg vart allt är ifrån också..
jacka: monki, tischa: we, trähalsband: indiska, klockhalsband: loppis, väska: monki, armband: indiska, örhänge: säkert också indiska, klocka: pappas jättegamla osv...

Pusspuss nu drar jag!

Big Brother

Ja, vad ska man säga. Hannah W tar överlägset mest plats i hela huset. Hanna J spekuleras det om hon är tjej eller inte. Och Hanna R har inte varit med mycket alls.. Ja eller hon har sagt att Jessika är dum i huvet. Vilket hon är, jag tror hon ryker. Hon är så jobbig att hon inte ens är underhållande.

"Jag är en sån som säger vad jag tycker... blablabla" Ja, men du sitter och tycker i frågor du inte har en aning om och sen så har ingen frågat dig vad du tycker. Ingen bryr sig om vad du tycker.

I alla fall så är ALLA nominerade till första utröstnigen, så ALLA riskerar åka, och jag är rädd att någon som inte har synts så mycket kan råka ryka! Så kan ni inte offra en 5a på mobilen och ge Hannisen en röst för att boosta lite. För min skull?

Telefon: Hanna R 099- 418 06 SMS: HannaR till 72 400

Hon verkar i alla fall inte ligga sämst till, men inte jättebra heller
omröstning "vem skulle du helst vara kompis med?"

<3 att jessica ligger sämst till. Fortsätt så!

Men i alla fall, släng en lite röst.

Vårloppisfynd!

Asså älska sitta och smygfota sig själv på bussen! Men har man bloggplikt så har man.. ;) har i allafall försökt fota mina solglaögon och mitt klockhalsband jag köpte i lördags, så enjoy så ska jag på föreläsning nu!


Så JÄVLA nöjd!

Att vakna och se det här vädret!

Snälla söta våren, komsi komsi nu! Vill inte ha mer vinter, jag vet att den knappt varit här men jag vil inte ha den ändå. Och ju närmre sommar vi kommer, ju närmre bebis kommer vi. Och bebis vill vi ha. Nu tack eller asså nej inte nu, men jag är otålig liksom. Nu lite frukost.

Börjar dagen med v. 25+0

Ja, som sagt 25+0 idag, tiden går sakta med säkert fram..
Tänkte börja med att visa lördags-baby-shoppingen
(ska lägga upp mia loppisfynd också, men det får bli senare...)

Tummen baby gym. Asså älskar tummen!
Men det fick bli tummen leksaker och pingu-sängkläder, eftersom jag har målar pingvintavlor som ska vara över sängen, (finns bilder på under "sytt, pysslat, fixat"-kategorin)


Tänkte försöka mig på att lite enkelt förklara för alla ogravida hur det fungerar det här med graviditetsveckor..
Klandrar liksom ingen, detta var inget jag hade koll på innan jag var gravid.

Vanligaste frågan är "vilken månad är du i?"
Ja, när man har varit gravid i exempelvis 6 månader, så går man in i 7e månaden, vilket ju då innebär att man har varit gravid i 6 månader och inte i 7.. Jag är ju som ni ser i 7e månaden, men jag har ju drygt 3 månader kvar, är ni med?

Lättare att förklara i veckor, vilket dessutom är det som alla gravida pratar om. Och det är ju för att det blir så luddigt att prata i månader..

Vi kan ta igår som ett exempel. Igår var jag i vecka 25 alltså 24 fulla veckor avklarade och ett visst avtal dagar(6 för att vara specifik). Idag har jag avklarat 25 fulla veckor och går alltså in i vecka 26!
Gravid, det är man i 40 veckor. Beräknat förlossningsdatum är 39+6. 39 fulla veckor och 6 fulla dagar.
Allt från 2 veckor innan till 2 veckor efter räknas som "i tid" alltså varken för tidig eller för sen!

Snart nere i tvåsiffriga dagar kvar!

Subtitles..

Egentligen borde jag ju börja jobba som översättare. Stör mig så sanslöst på undertextrena jämt. När jag var yngre så hade jag postitlappar uppsatta längst ner på min tv så att jag inte kunde se undertexten, tror det har varit till rätt stor hjälp faktiskt till varför jag är så bra på engelska.

Satt i alla fall precis och tittade lite på "project runway" varpå de var på väg till sin nya utmaning som då var på ett ställe i "meatpacking district" vilken de i undertexten översatt till "ett område där man förpackar mycket kött"..


God morgon bitches

Asså TACK OCH LOV att gravida Big Brother-tjejen var fake! Så jävla inte ok! Men men, nu är det slut med det. Trist att petronella och Marcel inte klarde av att hålla på sitt uppdrag.. Och så ska hon hålla på och; "jag saknar min kille så mycket så jag kan inte fejka längre..." Men springa på toaletten med utvecklingsstörda Tenny går alldeles utmärkt! Hanna (alltså Hanna R, för er som inte fattat vilken Hanna jag pratar om) är med på tok för lite, men jag tror hon är lugn, jag skulle gissa på att Snippan eller han som var bartender fast sa att han var pilot som i inledningen sa att "Det är jag som bestämmer" men var värsta tönten med en gång, åker tidigt. Dom syns inte alls och är skiiiittråkiga.Nu måste jag forsätta plugga. Min lärare "tipsade" igår om att börja med en av böckerna väldigt omgående "för den behöver man läsa mååånga gånger, jag har läst mycket kurslitteratur i mina dagar, men den här är svår". Tack för den liksom.Jag tror han vill in?


Brott..

Måste rusa iväg till skolan. 9:15-12 idag..
Överlevde i alla fall Hanna på tv igår. Men då har det ju bara precis börjat. Fan vad jag lacka på gravida tjejen. Asså, ut med henne med en gång! Så jävla dum i huvet?? Aja, hoppas Hanna blir lite packad och säger vad hon tycker...

Nu måste jag faktiskt kila med en gång. Pusspusshej!


eeehhehehe, kisseh..

Ingen hemlis lägre då...

Ja, så här är alltså fallet. Min lilla Hanna ska in ch göra bort sig i Big Brother-huset.

OMG till den cp-retucherade bilden som bara får henne att se konstig ut.

Men ja, ni får ju lova att rösta och sådär så att hon ite åker ut, för folk lär ju få pullinutten på henne och nominera henne hela tiden, för hon har en tendens att vara full och aldrig hålla käft och inte ge sig trots att hon jämt har fel (när det kommer till att diskutera med mig i alla fall)
Länk till intervjun
För min del får hon ju gärna se till att ta sig ut innan jag ska ha barn (sämst timing) men hon kan faktiskt med liten marginal hinna både vinna och va ute innan bebis kommer.

Nu blir det mer Dexter.

Citat, Fredrik:

"med en sån där blick och ett sexpack öl kan man ju inte säga nej till en seriemördare"

Kör Dexter maraton, Fredrik har helt missat den serien.. Och jag har bara sett säsong 1 & 2!


Pizzabuffe

Svullas järnet på pizza hut, har loppis- och bebisshoppat, visar när jag kommer hem!


Eftermiddags göra

Glömmer liksom bort att äta på dagarna.. Så nu lite te, mackor och "criminology today"!

Har på mig reafynd från monki, 20 spänn! Ska hotta med lite smycken sen..


Dagens... take me back.

Tänkte bjuda på ett utdrag ur et gammalt inlägg, för alla er färsking läsare som int var med från början

Från den 21/11-2009:

Satt och läste på lite om O.J. Simpson igår. Intressant det där. Frias för mord och sen begår väpnat rån och kidnappning. Smart kille. Han är kanske rasist och tänker att "alla svarta människor ser ju likadana ut, så dom kommer nog inte känna igen mig fast jag är gammal football-spelare och föredetting-skådis". Men O.J. Det där är dina fördomar mot oss vita. Som DU måste jobba med. Sån är jag. Plötsligt kommer en jude och vill låna mig pengar. Inget konstigt här.


Appropå jude. Anton (min inneboende för er som inte vet) kom nyss hem en sväng med Melvin hack i häl. Varpå Melvinfanskapet kläcker ur sig när jag är mitt i en mening; "Du har judiskt påbrå va?"

Tyckte jag var lite kul. Melvin har förövrigt legat med Thomas mamma.

Tenta

Har varit och skrivt tenta nu på morgonen, sjukt kul. Gick sådär va..
Jag började ju ca 2 veckor senare eftersom jag var lite velig om jag skulle kunna gå klart terminen, eftersom jag är beräknad att föda barn 4 dagar efter sista tentan. Jag missade 1a halvan som var med prata-överdrivet-fort-men-i-alla-fall-på-svenska-Karins föreläsingar, där man i alla fall kanske skulle ha haft en chans att lära sig något. Och fick i stället bara medverka på andra halvans föreläsningar som var med en kines som föreläste på dålig engelska och dessutom mumlade och ångrade sig lite då och då. Men andra ord helt obegripligt.

På den har de bestämt sig för att sluta lägga ut föreläsningsbilderna på nätet. Tack Örebro Universitet.

Nu ska jag faktiskt vara duktig och städa lägenheten, för det behövs!

24+0

Här är vi nu; 111 dagar kvar!

"De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter."
Bebis väger över 600 gram och är ca 30 cm lång.


Igår var vi hos barnmorskan
Inga tecken på havandeskapsförgiftning
Bra järnvärden
Mått på magen såg nrmala ut
Inget högt bodtryck
och smackelibånks hjärta lät som en lite galloperande häst!
(Vilket det ska!)

Så tumme upp till både mamma och bebis!
Idag är det föräldrautbildning, men dessvärre får jag gå själv..

Mer alla <3s dag; Presenter

Nä, jag är inte sån att jag tycker att man MÅSTE ge varandera presenter på alla hjärtansdag, MEN jag tycker att det är kul att unna varandra lite presenter och jag tycker att det är kul att ge bort presenter!

Min älskade har ju dock heeeeeelt fattat grejen med vad som är roligt att få!
Jag kan inte påstå att jag är särskilt intresserad av en fluffig nalle som håller i nåt stort hjärta med en färdigskriven dikt på... Det här fick jag:


Är den inte ASBALL! Jag blir verkligen mer och mer fäst vid den varje gång jag tittar på den! Den ska få hedersplats i köket! (så fort jag kommit på vad hedersplatsen i köket är höhöh..)
(Boken handlar om hur man helt kan självförsörja sig, exakt hur mycket mark man behöver och hur man ska dela upp den, vad man ska så och vad man gör under de olika årstiderna! Kul att kika i faktiskt, mina föräldrar har den på ladet.)

Den här fick han av mig, har redan medtagits till jobbet:

Finns ingen som dena passar så bra in på som Fredrik!
Förutom att han faktiskt tycker om att jobba väldigt mycket, så brukar han med jämna mellanrum ligga och ha hela sälj-samtal i sömnen!
Fick ett kort till också:

Ikväll blir det ut och äta och sedan bio, som en riktig amerikansk datenight!

För i dag är det <3 Fredrik. Hela tiden, överallt!

Börjat alla <3-s dag..


Vad hände liksom

Ja, magen kom ju till slut i alla fall! Sa liksom bara poff så va man ASFET!

 


FML

Asså; ligga i sängen 10 i 7 och nånstans i bakhuvudet komma på att man börjat 8:15 istf 13:15... en timme avklarad.. 3 till to go.

Skulle in till stan i kylan igår, egentligen bara för att jag ville till Urban outfitters. Dom har bara öppet sista söndagen i månaden. OCKSÅ FML!

Lite armband:

 


Rea

Problemet med rea är att man blir helt jävla ruinerad, allt man hitta är ju inte rea! Fast jag köpte nästan bara rea, men den här jackan kunde jag inte låta bli att betala fullpris för!


Såg sparkar igår!

Så jävla ashäftigt, jag liksom SÅG att magen rörde sig när hon sparkade!

Fredrik (som va i telefon) blev lite avundsjuk att han inte va med, så vi kompenserade men att dom fick prata lite, smackelibånk och han

 


23+2

Lyckades ju inte langa in nån bebis info i förrgår eftersom att internet inte fungerade.
Men nu när jag sitter och egentligen har ett arbete att skriva klart innan jag ska hem till mamma och syskonen så passar det ju alldeles utmärkt att sitta och göra precis allt annat!


Är ju alltså nu i v 24, och det är ju det en såndär milstolpe man vill passera.
Bebisens organ är då så pass utvecklade att den har möjlighet att överleva utanför mammas mage så från och med då räknas det alltså som en förlossning om den kommer ut och inte som ett missfall.

Men jag vill ju såklart att bebis ligger kvar där resterande 116 dagar och sen kommer ut frisk och kry och söt och hel (gärna ren, men det kommer väl antagligen inte hända hur mycket jag än hoppas)

Nä, nu måste jag faktiskt fortsätta, men updatear lite mer senare!


Högsta betyg!

Undrar om jag verkligen behöver känna mig dålig över ett VG-snittbetyg... Jag menar till skillnad från G och VG är ju tydligen inte ens MVG ett riktigt ord..


Fortfarande inget internet..

Börjar kännas lite oroväckande med tanke på att jag har en skoluppgift som ska skickas in imorgon... Och har lite jobb kvar att göra på den imorgon eller ikväll..

Nu sitter jag iaf på bussen och ska träffa Lynn och Leia!

(smygfota sig själv på bussen)


Skit...

Internet funkar inte hemma hos pappa för tillfället, och av nån anledning är det nån jävla 3-radioskugga här också= dålig mottagning på mobilen..

Irriterad_tjej_163 ska sova nu ist! BLÄ!


På tåget

Med mig som sällskap är Michael connelly, kexcholkad och coca cola!


Som en riktig bloggerska

Har jag:
1. Varit och hämtat paket (förvisso bara böcker och som jag dessutom betalat själv.. Still, liksom)
2. Tagit "dagens outfit"- bilder

Har latjat runt i håret med lite inbakade flätor som jag avslutat i en fiskbensfläta!
Sen blev det lite rock n' rolligt idag, och bästa accessoaren är såklart med; bebis


S to the tockholm today

Är vaken och ska göra klart allt som måste göras innan jag åker hemifrån (därbland hoppas att mina böcker hinner fram innan jag åker, vore praktiskt. Kom igen posten, visa vad du går för!) sen ere lite obegriplig föreläsning på schemat SEN klockan fyraminutetifem hoppar jag på tåg till världens bästa stockholm!

Nu måste jag äta lite frukost, känner att bebis som vanligt ätit upp all min mat under natten när hon ligger där och lever rövare. Sen ska jag fortsätta att stirra in i garderoben och inse att jag inte har NÅNTING ATT HA PÅ MIG (sån jävla tjej..)

(trött_chey_85 kommer sakna crazy_kille_82 larvigt mycket, för ja, vi är ett sånt par)


Gravidträning

vill ju träna.
Har kollat varenda gym i örebro efter gravid pass.
Tror att Friskis har nåt, men det verkar inte vara något dom skyltar jätte mycket med, det ska tydligen vara krångligt att träna när man är på tjocken.

Men jag vill gärna vara i lite form när smackelibånk kommer för att lättare kunna bli av med överflödigt.
En grej med att vara så lång som jag är (183 cm) är att man lätt ser "stor" ut bara man har några kilo förmycket, och man vill ju inte vara "hon stora tjejen" utan hellre "hon långa" aja. Fånerier.

Måste återgå till mitt fanastiskt roliga PM


GniZZla av tänderna

Hade så sjukt ont i tänderna när jag vaknade. Har typ bitit ihop eler gnisslat dom så hårt att det bara värkte, trodde nästan att kindtänderna skulle ramla av. Men det gick visst över. En annan grej appropå tänder är att jag reagerat på att mitt tandkött ibland börjat blöda när jag borstar eller tandtrådar, men så¨läste jag att det är heeeeelt normalt när man är gravid.

Vafan ALLT dåligt är ju typ heeeeelt normalt när man är gravid ochjag tycker ju såklart att det är helt fantastiskt vad kroppen gör när ett helt barn byggs upp från typ ingenting på superkort tid men ändå...
'Måste typ allt dåligt hända med mamman för det?

En till sak jag tänkt på.
Är man mamma nu, eller blir man det sen?
Jag har ju ett barn, fast det är ju bara inte ute än.. så man kan ju tycka att jag tekniskt sett är en mamma.
Fast sen brukar ju folk säga att man "ska bli förälder" då och då (datumet bebis kommer)
Känner mig inte som en mamma.
Fast jag har ju i och för sig inte ens fattat att jag är gravid.

Nu ska jag nog chilla och dricka lite te. Jag tänker för mycket.


(hittade den här bilden på datorn (sitter med lilla datorn för en gångs skull, fungerande tangenter wiiihooo) när jag var smaaal, tror till och med att jag tog den här som "före bild" när jag hade börjat komma igång med träning..)

Det där ska man väl i alla fall komma tillbaks till rätt fort?
Jag har ju som mål att bli av med mammakilona omedelbums. så det ska åtminståne bli sensommarbeach 2012!


Gravidsvartsjuka..?

Är tydligen något rätt vanligt har jag läst mig till. Nu säger jag inte att jag går omkring och är assvartsjuk och läser sms och hackar fb-konton för min sambo, nä i vaket tillstånd så känner jag mig tryggare än nånsin i vår relation (inte för att jag inte gjorde det innan, men ni fattar..) Men däremot drömmer jag sjuka grejer om Fredrik med andra tjejer, inatt bland annat. Oftast är det att det är nån som är lite snyggare och lite roligare och delar mer samma intressen som honom som försöker konkurrera ut mig, och oftast då att han och jag inte är tillsammans än då.

Inatt var det en tjej som var smalare än mig, brunett, hade känt Fredrik sen dom var små, dom delade intresse för motorcyklar (Fredrik åker inte mc för er som inte vet det) och så gick dom ut och rökte tillsammans hela tiden och jag fick stanna inne. För jag röker ju inte. (irl, inte Fredrik heller..)

Nu ska jag läsa lite och sen SOVA!
På onsdag blir det stockholm, blir nice, inte vart där sen i julas måste ju upp till familjen och visa upp min växande mage.

Pussogonatt


När man sitter på en föreläsning..

..och det känns som att de 3 timmarna borde ha gått nu och man tittar på klockan och inser att det endast gått 25 minuter...

Har i alla fall på mig en assnygg stickad klänning jag fått av min bonusmamma idag! Men den är ju rätt gömd under alla ytterkläder.. F-ing cold!


On monday morning

Godmorgon härliga världen med mina underbara bloggläsare!
Liiite asdålig uppdatering senaste dagarna, jag vet jag vet.
Men nu blir det bättre, jag lovar!

Böjar med lite vad som inhandlades i lördags!

(obäddad säng.. )
ett lammskinn som bebis kan mysa järnet på

Plutt-täcke och plutt-kudde till pluttsäng!

Resesäng.. måste eftersom det kommer bli en och annan tripp till stockholm och dyligt. Hann inte ta kort när vi provfälldeupp den, vilket faktiskt var sjukt smidigt så fort man fick lite häng på det.. innan man fick häng på det så svor jag en del!

Köpte även lite present till 1 vecka gamla Sigge:

Så jävla ascharmens apa, bebis ska heeelt klart få likadan (finns fler djur och färger också. På babyproffsen. Slå till. Presenttips. HintHint.)

Nu ska jag dricka mitt te och äta lite.
LATER!

Shopping förmiddag

Vi har varit förlovade i ett halvår idag! Lyxar till det med varsitt nytt fotbad!

 


Jag vet att ni säkert inte tror mig...

Men jag HAR faktiskt bloggat 3 gånger idag redan.
Först från mobile i morse, innan jag skulle till bussen
(haha, mitt n funkar fett dåligt så nu ser det ut som att jag vill vara lite cool och internationell och skriva "från min mooobaaajl)
I alla fall, så hann jag inte skriva klart innan jag var tvungen att gå så jag sparade och skulle skriva klart sen. Men allt försvann.

Sen skulle jag skriva om inlägget efter min föreläsning, när jag satt och väntade på att bussen skulle komma, men då kom min klasskompis och erbjöd mig skjuts hem så då blev det inte klart då heller.

När jag då väl kom hem, så tänkte jag att det är ju bekvämare att blogga från datorn, så jag gjorde det i stället.
Men när jag skrivit en bit insåg jag att hela charmen med det spontana inlägget jag komponerade ihop direkt ur huvudet imorse var som bortblåst. Mina inlägg är liksom inte till för att skrivas om och om igen.

Så, nu sitter jag här och bloggar om varför jag inte har bloggat fast jag har bloggat ist!


Och för er som inte vet;
så här fungerar tydligen ett handtag

22+0 idag, massa fina bebissaker igår

Så trots extrema sovsvårigheter igår sitter jag nu här och känner att jag har sovit klart, 3-4 timmar sömn, mer behövs väl inte? Förbereder mig väl mentalt på att ha bebis hemma?

Nu har jag  alla fall gått in i vecka 23, känns helt sjukt att säga att jag är i sjätte månaden, fast det är ju fortfarande lååångt kvar, ganska precis 4 månader (är ju beräknad 5e juni)

I går var vi och köpte ett gäng begagnade grejer av en bekant, jätte fräsha saker alltihop och mycket knappt använt!
Älskling försökte vara med och hålla sig vaken gång 3-4 jag gick igenom allt, men det blev liksom lite svårt..

Maaassa kläder som kappt är använda, en del grejer är lite tjejiga, men satsar ju på lite "unisex-färger" men tillexempel en rosa plychmjukisdress och lite så blev det visst ...

Polarn och pyret fleece overall med mössor i 2 storlekar och fleece tofflor till!
Den här kommer ni dö när ni får se bilder på min bebis i till näsat höst!
Satt och plockade och vek och sorterade hela kvällen igår, så jääääävla mys med bebisgrejer!

Införskaffade även denna, så vi får väl hoppas att det faktiskt är en tjej.. Fast kommer det en liten kille så får väl han helt enkelt acceptera att man kan gilla rosa ändå.
Den har i alla fall
6 olika hastigheter
10 olika melodier
5 olika "nature sounds"
Timer
bla. så den blir bra, du är välkommen nu, även om du har kolik!

denna är jag väääldigt nöjd med (mobil till sängen)
Snurrar och så åker bladen upp och ner, finns lite olika melodier och så kan man ha lugnande djungelljud.
Även en svag nattlampa, och den tillhörande saken med en stor blå knapp är en fjärrkontroll (!) så att man inte behöver gå fram till sängen för att stänga av, om det är så att barnet är lättväckt!

Nu har vi fan mycket grejer asså. Och vi har ju definitivt köpt det dyraste, vi har ju nämligen även barnvagn, spjälsäng och bilstol.

Det är lite nervöst att ha handlat så mycket redan. I fall det skulle hända något menar jag..
Min lillebror Oliver dog ju på sjukhuset pga diafragmabråck (vilket vi har kollat att smackelibånk inte har) även min styvmammas första dotter, Doris, dog 5 månader gammal pga medfödda komplikationer.
Så jag är inte naiv, jag har sett det på nära håll och jag vet, väldigt påtagligt, att det kan hända.
Däremot så kan jag inte heller gåomkring och tro att något ska hända, och glömma bort att få njuta och planera, men lite läskigt är det och framförallt ju längre tiden går och ju mer det blir på riktigt.

Kan inte sova

Jag minns fan inte sist det här inträffade.. Har ju inte hänt sen jag blev gravid i alla fall. Men jag KAN verkligen inte somna! Och jag vill inte gå upp, och jag vågar inte tända lampan och läsa. Så det jag har kvar är att leka med telefonen för att inte störa mitt sovande, snarkande, smackande sovsällskap.. Brukar faktiskt inte störas av att han gör dessa ljud, för jag kan liksom sova genom det mesta, men när man legat vaken brevid ett par timmar blir det plötsligt rätt märkbart.. Fast inte alls så farligt som det låter..

Vi har shoppat bebis prylar idag, tänkte visa lite bilder imorgon!

Nu ska jag ge mig på ett försök att blunda, ligga här i mörkret gör ju ingen glad..!

Ser ni mig?


RSS 2.0