Du vet att du är en mamma


Trodde vi skulle upp..

..men fröken skulle visst somna om! Jag har verkligen världens morgontröttaste bebis! Hon somnar nu vid 22-23 nånting och sover oftast till ca 8 förr somnade hon ju inte förens vi midnatt och sov till typ 10.. SKÖNA TIDER tänker nog många av er, men jag är ju sån som är dödstrött kl 22 och verkligen inte har så mycket emot att gå upp tidigt, men sålänge hon sover mer eller mindre hela natten så ska jag inte klaga! Tåls att skryta om igen att hon har gjort sedan hon var ca 4-5 veckor (hon sov 4-5 timmarspass på natten fram tills dess!) *känner mig som en av mammorna i solsidan*

När hon vaknar ska vi iaf äta lite morgongröt iaf, provade vi första gången igår! Egentligen är det ju 6 månader som gäller för smakportioner men Nelly är så pass tidig och visar dessutom såpass intresse så att vi har fått ok från BVC att börja introducera en måltid, plus att hon mest smakar iaf!

Själv längtar jag mest efter en latte i vår nya espressomaskin! Nomnomnom...


My dirty little secret..

Som verkligen inte är så dirty alls.. Är att jag är besatt av att planera, organisera och göra scheman. Jag gör scheman över exakt hur mina dagar ska se ut, jag gör budgetar och vet exakt hur mycket pengar jag kan spendera varje dag, jag avskyr lådor med oordning, när 2 saker som inte hör ihop ligger bredvid varandra...

Och givetvis har jag även lyckats överföra detta till moderskapet med, men på ett hälsosamt sätt!
(hoppas jag)...

Jag använder mig av week cal för att bokföra allt som har med Nelly mat och sovtider att göra! (strunta i mina förkortningar) röd är mat, blå är mat och sov, grön är bara sov, lila är sov i sängen för natten osv..

Nu vet ni nåt nytt om mig!


Just nu

...ligger knosingen och vilar efter vaccination i morse! Hon var så sjukt duktig, jag gör allt jag kan för att hålla lugnet trots att jag bara vill börja gråta för att jag tycker det är så hemskt att hon ska bli stucken, men hon var seriöst glad igen på bara nån minut. Jag vet att alla föräldrar är stolta över sina barn, men ibland häpnar hon mig.

Hon klarade föresten även ett test som hör till 6 månaderskollen (hon är ju 5). Hon häver sig upp själv till sittande när hon håller i ens fingrar!

Själv sitter jag brevid och kollar på Morgan Pålsson och försöker samla mig/vila upp mig från en relativt sömnlös natt, men nu är det iaf 7 månader kvar tills vi behöver göra om det!

Vi berättade även att vi ska flytta
"ja va kul, till m**********vägen 82 då eller, de är ok!"
(vi bor på 81)
Vi gillar vår BVC-sköterska!


Gungar och peppar


Nelly gungar, jag plockar och i eftermiddag ska vi på babysång på familjecentralen!

Så jävla kul, man sitter typ och "ignorerar" henne i 30 sek och sen vänder sig mot henne, så hoppar hon typ till och börjar asgarva.. Så jävla sött, knäppunge!


HAPPY HAPPY BURFDEJ!!

Javisst ser ni, idag fyller lille bloggen TREEE hela år. Bloggen startade jag (lustigt nog) på åland, min dåvarande bodde där d och praktiserade på ålands nyheter typ..
 
Hittade några pics på hur fan man såg ut då. Inte så jävla länge sen ändå och ändå känns det som en livstid sen..
 
Bodde i alvik
Pluggade modevetenskap
Ute varannankväll
Hängde med hanna och massor men Linus och Danne
Inte en tanke på att skaffa barn
Och definitivt inte en tanke på att flytta från stockholm NÅGONSIN!
 
spännande vad som kan hända på 3 är...
 
AJA! GRATTIS LILLA BLOGGEN!

Alla helgon..

Ja, och medan (mer eller mindre) ALLA på min fb har ägnat sig åt diverse utklätt alkohol intagande så har jag själv varit på kyrkogården och tänt ljus för min lillebror.


Förlåt mig då pensionärsjävlar

... Ni ska få ha er jävla bingohall ifred!! Dom säger på fullaste allvar när vi kommer innanför dörren att barn inte är välkomna... För att det är 18 säger hon. FÖR ATT KÄRRINGARNA INTE VILL HA GULLIGA BEBISAR DÄR, säger jag!!

"hit går vi aldrig igen, skanderade jag när vi gick därifrån!

Fredrik fick lite blandade känslor där han dels blev rädd, för att han inte va beredd, dels ville skratta för att det var kul, dels skämdes för att jag var pinsam!

Vi gick och köpte skrapbingo ist och satte oss på biblioteksfiket!


Ledig fredagmorgon bitches

Alla är hemma och är lediga idag, så fixade lite frulle ;)

Idag ska vi spela bingo.


relaunch??

Asså ÄLSKLINGAR! Jag vet att bloggen har legat nere, mer eller mindre, i snart 5 månader (vet jag eftersom lillskiten snart blir 5 månader) men att ni ändå hänger kvar!! Jag blir ju ta mig tusan rörd! OCH GIVETVIS (!) ska jag dra igång igen!
 
How about now?
 
Senaste månaderna har jag väl haft fullt upp med min "nya identitet", att vara mamma till väldens mest fantastiska lilla person. Ja, vad ska man säga, livet har helt klart tagit en helt ny turn och allt man har trott sig förstå om kärlek eller meningen med livet och tilvaron har fått en helt ny innebörd. Speaking like a true "new mom". Nämen serri, klychor finns av en anledning, och NEJ man fattar inte hela få barngrejen, förrns (hör och häpna) man får barn!
 
Jag kommer givetvis skriva en del om Nelly framöver, eftersom hon är top prio nummer ett i mitt liv och jag vet att många är nyfikna på henne, men jag har även en glad nyhet för er pyssel älskare :O VI SKA FLYTTA TILL HUS!
Så det kommer helt klart bli en heeeel del inredningspyssel!
 
Nu måste jag typ gå och dricka vatten. Kaffehuvudvärk! KÜSS!

RSS 2.0