Tidsinställt

Provar ett tidsinställt inlägg!
 
Har efter sovmorgon till halv 12 och sen försöka göra sig i ordning, idag hade jag iaf hjälp med Nelly så att det inte tog 5 timmar för att ta mig in till duschen, så tog vi oss in till stan och jag har försökt gå i lite affärer med Nelly, gick sådär.. Blev väl lite mindre shoppande än jag hade önskat men blev iaf ett varsitt par converse till mamma och pappa kno och så lite behövdes-grejer till bebis-kno!
 
 
Och nu på kvällen lyckades jag till och med lämna lill-kno hos pappi länge nog för att lyckas färga ögonfransar och ögonbryn!
 
fin fläta gjorde jag i håret i morse också, inte mycket annat som är särskilt fint med mitt hår just nu dock..
MEN DET, får nog vänta..!

Om att återhämta sig..

Kroppen är ju inte riktigt som den brukade vara, och inte bara att man gått upp i vikt, det har ju tagit ett tag att bli som man brukade i dom "nedre regionerna". Jag sprack inte (mer än lite bristningar på insidan som fick sys) men fan va ont jag hr haf. Nu är det ju betydligt bättre. Och konstigt är det att ha blödningar när man inte haft mens alls på nio månader, ruggit ofräscha dessutom..
 
Oj, borde kanske skrivit in en "To-Much-Information-Varning" i början..
 
Mitt mål nu är i alla´fall att viktmässigt komma tillbaka till vad jag var innan. Tog ett litet snack med BVC-sköterskan när vi var där i onsdags angående viktnedgång och fick stränga order om att jag inte får banta, eftersom det kan påverka ammningen, och det är dét ju inte värt.. framförallt när det går så bra, men jag har iaf tänkt mig´att hålla koll på kaloriintag och kompensera upp med motion ist. Jag gick upp 24 kilo under graviditeten och nu (eller ja i onsdags när jag började nu, så har jag ca 10 kilo kvar
 
Här är jag nu i alla fall..
183 cm
77,6 kg (brukar vilja ligga mellan 65-68)
Målet nu är ner 10 kg, till 68 igen, det var där jag började innan graviditeten.
Bilden är då från i onsdags, dag 1
Jag använder mig av en app som heter Shape Up där man kan hålla koll på kalorier och hur mycket man kan få i sig för att ha en viktnedgång på ca 1 kg i veckan
Kalorierna är vad kroppen själv gör av med i viloläge, sen får man ju då "avdrag" för all motion, så jag äter allts normal mat och så får man se till att kompensera med motion då för att hålla sig till sina kalorier.. och så planerar jag alltså att gå ner och inte riskera amningen!
 
Har 10 veckor på mig enligt appen, får se hur det går!
 
(det här inlägget har tagit en timme att få ihop, så cred till mig att jag göre iaf!)
 

Världens sämsta blogg, check!!

Nämen typ jag vet, men allt tar liksom såååå jävla lång tid!! Hinner ingenting om dagarna, idag har jag duschat och klätt på mig och laddat ner en film....that's it!!
 
Just nu skriver jag med en hand, vänster dessutom.
 
Jag har faktiskt försökt blogga från mobilen några gånger man min app funkar inte.. Nån annan som har samma problem?
 
Men vad haaaar vi då gjort på senaste..
Vi packade in bästaste bebisbarnet i bilen och åkte till landet över midsommar, det här är Nellys packning.. FÖR EN NATT!
Fast först tog hon kräkis och mös hejdå med gungan (favoriten är hastighet 2 och vågljud)
Nelly i superman outfit:
Och NEJ hon är inte en han, hon har faktiskt rosa strumpor..
OCH HUR GÖLLIG ÄR HON INTE I SIN PANDAOUTFIT!! FETT GANGSTER!!
Asså jag HAR världens sötaste söt barn!
Så det var iaf lite Nelly update, ska inte va sån som överdriver med gulliga bebisbilder, trots att ni inte har sett sötare och bara KAN inte få nog, men så är det iaf..
 
Håller på med en ny kategori jag hoppas få upp under kvällen, Getting Back To Shape..
Men först måste jag få kno-barnet att gå med på att sova på något annant vis än detta:
Eller så får hon åtminstone sova på sin pappi en stund, fast fan, det är ju svårt att säga emot liksom..
 
 

BOLL!

Jag vet att jag är skitdålig på att blogga nu, men jag har seriöst inte nån tid till övers typ!

Nelly kräks dessutom för mycket och vi tror det beror på en eventuellt "omogen" magmun så vi har fått prova lägga om matrutiner (våra as-fasta rutiner vi hunnit skaffa på typ 10 dagar)

Här är min lilla boll just nu iaf, 12 dagar gammal!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1502966/images/2012/pic_207018513.jpg" class="image">


Nellys första vecka!

Som utlovat kommer här mer bilder på jordens sötaste bebis (asså jag vet visst är det konstigt att just den sötaste av alla bebisar skulle ploppa ut just ur mig. farsinerande..)

Nelly 1 dag
Påklädd och redo att åka hem från BB, vi åkte hem runt 11-halv 12 tiden redan dagen efter!


När jag vaknade på morgonen så var det här det första jag såg, obeskrivlig känsla, jag fattade ingenting, för stort liksom!

Mös på pappas bröst också, hud mot hud, så ska det va!


Nelly 2 dagar
Morfar kom och hälsade på på dan, och bonusmormor och moster kom på kvällen



Vara skitgullig och ligga och titta lite mer (tänk att hon dessutom fick de finaste ögonen ever.. amazing!)


Nelly 3 dagar
Vi hade ju velat mella Nelly och Siri, och när vi vaknade på morgonen så bestämde vi oss för att bestämma oss och det känndes ändå rätt klart att hon var en Nelly. Så Nelly blev det. Och när vi bestämt oss så la vi upp det på facebook fort som fan för att göra det officiellt! (asså papper till skatteverket i all ära, men det är ju när det står på nätet som det är på riktigt liksom..)


Mormor och Theo kom på besök, och farmor, farfar och gammelmormor och gammelmorfar (fredriks morm o morf)

Tänk att min lilla mamma är en mormor (min yngsta syster är bara 5!)
hos Theo:

Hos Farfar:

Tigern sov mellan oss i sängen och vägrade släppa tutten mer än ett par minuter

Fast sova på mamma är bäst. tycker jag iaf. och Nelly.


Nelly 4 dagar
Nellys kompis Sigge och hans Mamma och Pappa kom och hälsade på men det får ni ingen bild på för vi respekterar att Sigges mamma och pappa inte vill att bilder på honom ska ligga på nätet. MEN vi fick en supersnygg blöjtårta! :)

Jag fick OCKSÅ presenter, 2 skitsnygga linnen som mamma köpt på forever 21 i new york, och ett par rayban clubmasters av pappa när han var här! Nelly fick ju massa gosisar och kläder som jag inte hade nå bilder på nu av nån anledning..


Ser lite sliten ut.. Känner mig piggare än vad jag ser ut, men det är väl alla hålla-sten-koll-på-bebis-hormoner som flänger runt i kroppen!

Nelly 5 dagar
Vi hade ju hållt oss hemma tills nu, men idag var det återbesök på BB för att göra koll hos barnläkaren, ni kanske minns att jag hade köpt en skötväska som jag var tvungen att byta för den var heeeelt sne vilket jag då inte hade hunnit göra än, eftersom busungen bestämde sig för att titta ut, vi packade iaf ihop en ytterst provisorisk sköttygpåse men lite blöjor och tvättservetter. Men självklart skulle hon då prutta rakt igenom blöjan och läcka igenom alla kläder när vi inte ens hade ombyte med, så skrutt fick åka hem i snygga landstiget låne-kläder

Navelsträngsstumpen lossnade idag också. skönt, för den var lite läskig.

Nelly 6 dagar
Har vi tyvär ingen bild på efter som alla var med och assisterade, men idag körde vi första badet. Nelly gilla!


Sov i sängen typ hela natten (upp och äta med jämna mellanrum såklart) men där imellan!


Nelly 7 dagar
BVC på morgonen, bebisar går ju ner i vikt första dagarna men man vill ju att de ska vara tillbaka till födelsevikten efter ca 10 dagar, Nellan vägde 4250 när hon föddes, idag vägde hon 4230! Så duktig bebis äter duktigt!

Sen gav sig mamma, pappa och Nelly sig ut på prommis med barnvagnen


och så avslutade vi dagen med storasysters skolavslutning



SÅ! det här inlägget har seriöst tagit mig sen igårkväll att skriva, men nu har jag iaf uppdaterat hur vecka 1 sett ut, idag är hon ju 10 dagar, men nu kan jag börja köra vanliga uppdateringar igen!

HÖÖÖÖÖÖÖRSPUSS!


Mamma o Nelly åker buss!

Ska köra ett bildbomb inlägg ikväll på Nellys 1a vecka, just nu premiäråker vi buss och mamma är cp-nervös över att vara ute själv med bebis!!


Förlossnigen!

ja, lite ljug var det ju när jag bloggade på beräknat datum. Började nämligen lite smått få värkar redan när jag gick upp på¨morgonen! Eller ja, känningar iaf.. som sen sakta men succesivit ökade under hela dagen, vid halv fyra ringde jag fredrik och sa att jag åt minståne ville att han skulle komma hem direkt efter jobbet och att jag skulle ta en alvedon, för att det började göra rätt ont.. (jag hade ringt på morgonen och sagt att jag hade lite blödningar, men då blev han så nervös så jag ringde tillbaka efter en stund och sa att allt var lugnt och att det hade avtagit lite så att han skulle lugna sig) Satt iaf hemma hela kvällen med värkar, ringde förlossingen och frågade när det var dags att åka in, och det är inte förrns man är uppe i 3 värkar som man inte kan prata sig igenom på 10 minuter och kl 3 på natten var det bara 3 minuter emellan och jag kunde inte göra annat än att vanka framoch tillbaka i vardagsrummet för att sen stå och hänga och flåsa mot en byrå när värkarna kom, så då åkte vi in!

Började med att kaskadspy över hela golvet så fort vi blev lämnade ensamma några minuter (hann inte hitta kräkpåse) så en sån fick hänga med typ hela tiden sen

Här är kräkpåsen med på droppställningen, tusen jävla mäta-hur-bella-och-bebis-mår-sladdar och min (<3<3<3<3<3) epidural!! (ryggmärgsbedövnig)
Fick prova TENS först, men det hjälpte fan inte mot de värsta värkarna, lite jävla vibrationer liksom NÄ, föda barn utan epidural är typ bara dumt, bästa jag har gjort!
Hade ju vid det laget dessutom redan varit vaken i 25 timmar (kl 8 onsdag morgon pratar vi nu) så när den kickade in lyckades jag faktiskt sova lite mellan värkarna i en 45 min eller så (det slutar liksom göra ont med bedövningen, men det "trycker på" fortfarande)
Sen kunde vi chilla ett tag, åt frukost (en mugg filmjölk) och hängde lite pilatesboll och läste.. rätt soft faktiskt, vi hade kul och umgicks och pratade och skämtade med barnmorskorna, detta då i väntan på krystvärkarna. Dom liksom RIKTIGA värkarna. Värk sedan tidigare är liksom som att bli kittlad med en fjäder.
(Påminn mig att jag fan ska ha en medalj asså..)

Frammåt typ kl 13 eller nåt så hade mitt vatten fortfarande inte gått så då hade dom hål på fostehinnan så smacke skulle börja trycka på lite ordentligt. Och när krystvärkarna väl började komma hoppade jag på min andra bästa kompis (förutom epiduralen) LUSTGAS!
Va typ så här nöjd mellan värkarna

SEN TILLSLUT KOM HON
Så jävla underbar så att all jävla sanslös smärta med en gång var värt det. Och jag veeet att alla säger det men det är liksom sant. På riktigt. Inget man bara säger för att folk ska vilja skaffa barn, och så jävla fort man glömmer, jag kan inte komma ihåg hur det var nu ens, och det va 8 dagar sen!

Och när man är klar och har varit duktig så får man fööööödelsedagsfika!
4250g, 52cm av bara ren jävla kärlek!!
14 timmar ungefär tog det från att vi kom in tills hon var ute (17:39)

Och nu håller hon på att vakna här i mitt kä, men nästa inlägg så kommer maaaaassa bilder på Nellys första vecka! hejpussses!!

Om ni undrar varför jag inte bloggat...

..så är det för att jag är upptagen med hon den här!

 


5e Juni aka Beräknat datum

Ja, idag är det beräknat-datum-dagen! 0 dagar kvar med andra ord. Ingen bebis än iaf. Men nu är det väl verkligen bara att invänta. Nu ska jag städa vidare, får hon för sig att komma så vill man ju ha det tiptop fint hemma när hon kommer hem första gången, lille samckelibånken!


1 dag kvar.. Typ

I morgon är alltså beräknat datum..! Det börjar kännas lite sjukt.. Jag vet inte om jag är riktigt beredd på de? Handlade lite grejer idag, parasoll till vagnen, en "vanlig" babysitter (har ju bara en babygunga nu) och en skötväska. Skötväskan måste jag däremot byta, nån barnarbetare har ju sytt den heeeelt snett! Asså jag menar verkligen helt skevt.. En synskadad skulle göra ett bättre jobb med att sätta ihop styckena rakt..!

Aja, hörs vidare imorgon. På beräknatdatum. Inte för att jag tror att hon kommer då. Men för varje dag som går blir det ju mer och mer "any time now"

 


INTE sovit gott!!

Inte nog med att jag måste gå på toaletten ca varannan timme och sen inte kan somna på rätt länge däremellan för att ligga ner är sjukt obekvämt för tillfället SÅ RAMLADE DESSUTOM TAVELHELVETET HELT OPROVOCERAT NED I HUVET PÅ MIG VID 2-HALV 3 INATT!

 


När jag äntligen har sommarlov..

...så ska det va såhär jävla kul väder! Vill sitta i solen och dricka kalla goda drickor och få färg på näsan och ha soligt och varmt och sommrigt och..


Hur man mörbultar sin gravidkropp!

Har pimpat Smackes skötbord!
Vi köpte det här från IKEA

Och det här är vad jag har ägnat ett gäng timmar åt idag!





Kulkul, ontont i varje liten led i kroppen, som tur är skruvade i alla fall Freddan ihop det!
Och såhär ser det nu ut i vårt trånga lilla badrum!

Betyyyydligt snyggare tycket jag och inte ett dugg dyrt vart det och om ni tycker att vi är dumma i huvet som inte kommit på tanken att köpa skötbord förrns 2 dagar innan beräknat datum så kan jag säga att vi redan hade skötmadrass och det och hade tänkt att stunta i vanligt bord, men ångrade oss idag och slog slag i saken! Så att sååå dumma i huvet är vi inte. Faktiskt.

2 dagar kvar och RASTLÖS!

Asså det spelar ingen roll att jag knappt sovit, att jag har ont i ryggen, flåsar som en tjockis och mår illa och har halsbränna. När man pluggar hemmifrån nästan varje dag i veckan ÄR MAN SJUKT SUGEN PÅ ATT KOMMA HEMMIFRÅN PÅ HELGEN, bor man dock med någon som är iväg hemmifrån varje jävla dag i veckan så vill den personen bara ligga hemma och "ta det lugnt" hela jävla dagarna, vilken ger mig ÄNNU MER TA-MIG-UT-HÄRIFRÅN-PANIK!! Det gör ju inte saken bättre att vi för tillfället bestämt att vi ska vara lite "ekonomiska" (läs snåla) efter som vi när som helst (2 dagar kvar till BF) kommer få en lite bebis och säkert kommer komma på förtiälva saker vi glömt att köpa och so on and so on.. Så nu tänker jag hånga ut han som är skyldig till att jag har tråkigt på bild.

Här är han:





HÖHÖHÖHÖHÖhöhöhöhöhöhöhhöhöhö
heeeeheeeeheeeehhhhhh
BUSIG_TJÄJ_MED_ONDA_UPPSÅT85

3 dagar..

Idag har vi varit och kollat på christian och Tinas hus. Jag vill också ha hus nu! Men vi har ju ett arv som vi väntar på att få tillgång till, så det lär inte bli husköp innan dess. Fast jag vill nu. Helst igår..

Nu är det bara treeee dagar kvar till beräknat datum. På tisdag. Asså klart jag vill att hon ska komma ut liksom, fast samtidigt vill jag typ ha kvar henne därinne, fast det är ju ganska jobbigt nu, fast kommer sakna min kula..


Man är lagom gravid..

..när man tycker att det är rätt gött med armstöden på handikapptoan..

NU har jag fan sommarlov asså! Ja, eller föräldraledighet och sånt därnt eller vad man nu vill kalla det.. LEDIG är jag i alla fall, kom precis hem och ska med gott samvete lata mig lite, äta lite knäckemackor och glo på ett Desperate housewives avsnitt (NEJ jag har inte sett sista än, så spoila inte!! Har typ halva sista säsongen kvar) och sen när Freddan slutar jobbet ska vi dra och tröstshoppa lite (han är arg på jobbix) fast jag vill typ inte shoppa nåt, för jag är bara tjock och överdrivet gravid och har bara längta-till-att-bli-smal i huvet! Fast nya träningsbrallor och ett par gympisskor att ut och promma i när bebis ploppat ut vill jag ju ha förvisso.. Får se helt enkelt..

4 dagar kvar och tenta nu

Ja, lite som rubriken ger iväg, 4dagar kvar till beräknat datum och nu 8:15 har jag min sista tenta för terminen.. Seeeen.. Är jag ledig!!! Kan äntligen (!) fokusera hundra procent på bebismakeriet och att äntligen varva ner litelite den tiden som är kvar!! Asså kan typ inget om viktimologi (som jag har tenta i) för jag har liksom BARA bebisar och bebisledighet i huvet!

Ser ni föresten här vad jag såg från bussen härom dan! Döner!! Riktig tysk-döner tro? Måste kolla upp!


RSS 2.0