Fredrik tror att han kommer dö..

..men jag tycker det ser rätt gott ut! Själv får jag ju inte "banta" så jag kör en kålsoppe-vecka på Fredrik ist! Idag är det soppa och frukt som gäller! Kan berätta mer sen :) Kokar soppa och har fixat frukost just nu!


Slappar vid frukostbordet

..slappbebis med slappappa


Vem försöker jag lura?

Jag tänkte att idag när knopappa är borta tills imorgon (han har pyamasparty med sina kompisar, och leker fiskdamm och sånt där) så skulle jag passa på att rensa och lägga upp och skicka in bilder för framkallning osv. Haha. Säger jag bara. Som om jag har hunnit det! Men en helt egen mysdag men Nelly är inte helt fel. Just nu en näve pringles och en pepsi till "Role models". Jag har sett den förr och den är inte JÄTTE rolig, men det duger.. Tycker alltid att allt kommer undan med att va lite sämre när det går på tv.. Och allt bra blir alltid lite bättre. Samma sak när ens favoritlåt kommer på radion..


Baby-mani/pedi-day

Nelly slappar i babysittern medans jag ligger på mage på divanen och fixar manikyr och pedikyr på hennes små fjant-naglar! Sämre kan man ju ha det.. Känns som att jag försöker klippa naglarna på henne heela tiden, men dom växer så snabbt och så blir dom sylvassa och så river hon sig själv när hon ligger och knoar sig, rev sig själv på näsan i natt :(


Hej! ...

Jag är ett paket!


Hemgång tack!

Nu har dom nästan spelat klart, tills nyss hade jag och Nelly iaf sällis av Tina här i soffan, och nu ska knopappa bara leka klart.. Gör inte jätte mycket, men läggdags är vid 1-2 så snart vill vi hem!


Moms of the stoneage

Asså det här är nånting jag har gått och tänkt på under flera dagar nu, och ja anledningen är givetvis att jag har en liten bebis nu och hur man än var innan så typ dyrkar man sitt barn när det kommer.
 
Men när jag tänker typ på stenåldersmänniskor så tänker jag mig dom som typ oss fast lite mer som djur liksom, att dpm är "hårdare och tuffare".. Alltså, jag tror tillexempel inte att man inledde ett förhållande pga romantik och gemensamma intressen utan pga vem som visade sig stark och bruklig att, typ, jaga hem mat osv.. Och då tänker jag mig att kvinnorna var mycket hårdare med barnen också, mer som djur, och typ bar dom lite hur som helst och sådär.. fast man måste akta huvet när dom är nyfödda, och hur gjorde dom när bebisarna skrek som ganingar i timmar, för man kan ju typ acceptera nästan hur mycket skrik som helst från ens eget barn, men exempelvis "shaken baby syndrome" finns ju av en anledning (föräldrar som skakar sina barn i ren frustration, vilket barn kan dö av).. fattade dom att bebisar inte förstår bättre? eller var dom iskalla och lät bebisen ligga och skrika och brydde sig inte? vi har så mycket grejer som vi skonsamt kan trösta våra bebisar med nu, bitringar till kliande tandkött, bärselen och bärsjalar så att vi kan bära i timmar om det krävs, överlag kunskap om vanliga orsaker till att bebisar skriker (få tänder, magont osv..) och knep till det och vi tar hand om och vakar över våra barn mer än kring någonting annat!
 
Jag tror att det jag undrar över och det jag ser framför mig är att stenåldersbebisar var precis som våra, jätte omtåliga och behov av så mycket närhet och kärlek och att stenåldersmammor var oförsiktiga och mer "djuriskt" inte brydde sig (iaf inte lika läge) och att bebisar måste dött jätteofta och jag tittar på Nelly och tycker så synd om dom.. stenåldersbebisarna alltså.
 
Sen försöker jag vara lite mer sansad och påminna mig själv om att jag lever i en tidsålder där vi vet att kvinnor är fullproppade med hormoner som gör oss knäppa-i-huvet-överbeskyddande och överkännsliga kring våra bebisar.. och det är därför jag känner så... och dom hormonerna hade ju stenåldersmammorna också..
 
Här är i alla fall en skitsnygg tischa från forever 21!
*gilla*
 
 
 
 
PS. Jag VET att djur tar hand om sina bebisar också, det är inte det jag menar. Ni fattar vad jag menar.

Flickvän/mamma/kudde

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1502966/images/2012/pic_500467259606ee3160000022.jpg" class="image">


Kno + bröllop!!

Det har varit några rätt hektiska dagar.. Nelly har varit jättegnällig några dagar och nu har vi fått svar på varför. UNGEN HAR FÅTT EN TAND!! helt galet! Asså jag vet ju att bebisar tillome kan födas med tänder, men det är väl ovanligt?? Dom brukar väl komma först efter några månader?? Nelly är ju bara 5 veckor!

Så det har vi haft fullt upp med, sen så förra helgen pajade bilen så vi köpte en ny i måndags och åkte till Stockholm och gick på grönan och träffade familjen och shoppade lite, träffade Lynn och Leia (som fyllt ett!!!) gjorde vi också. Sen har vi vart på Tina och Christians (Nellys gudfäräldrar) bröllop och igår var vi i Vingåker på outleten! Så pretty fullspäckad vecka! Börjar med några bilder från mobilen så ska jag lägga upp "finbilder" från systemkameran sen!

Puss

Nelly i sjömansklänning till bröllop och Nelly just nu i babysittern, och så C & C såklart!


APPEN FUNKAR IGEN!!

Glad glad glad!! Håller på att fixa oss för Christian och tinas bröllop! Och med fixa menar jag att jag är fast här med gNelly.. Men ska fixa mig snart!


Det går fan sjukt fort!

Alla säger ju det liksom, att ma ska ta vara på första tiden med barn för att det går så fort, och alla jävla klychor blir ta mig fan besannade hela tiden! I fredags fyllde kno-Nelly 1 månad! Man ba; VA?!?! Hon föddes ju typ igår!
 
Andra sanna klychor:
-JA, det gör sjukt ont att föda barn, men man bryr sig på RIKTIGT inte och man har glömt att det ens kändes på en vecka.
-Man glömmer hur små dom är när dom föds. Alla säger ju det när dom träffar en precis i början. "GUUUUUUD man glömmer hur små dom är!!" och JA, jag tittade på lite bilder på kno när hon vad helt nykläckt OCH SHIT VA LITEN HON VA, ho är ju typ DUBBELT så stor redan (va fort det går!! ;)
-Man bryr sig inte om 8 timmars sömn om natten. Man får faktiskt en helt annan ork än man har i vanliga fall vilket gör att det räcker med att slumra till medans bebisen sover. Och så kan man tycka att det är självklart att sova så fort man får chansen, men iaf första veckan låg jag och bara stirrade på Nelly för att se så ho andades i typ en timma efter att hon somnade och så vaknade jag hela tiden och kollade till
-Ens egen bebis kiss, bajs och kräks är inte äckligt. Vad ska jag säga. Det är liksom inte det.. Och man blir typ stolt och vill prata blöjinnehåll, lets face it, kiss/bajs och vikt är det man har att gå på för att gissa sig till om bebis mår bra eller inte, så det blir liksom något positivt..
 
Sen så kan jag lugna andra med att man inte är en dålig människa för att ma inte är en perfekt Mamma 2 sekunder efter att bebisen är född.
-Det tar några försök att få häng på ammnigen, och sen så växer bebis och då måste man anpassa om sig och det tar också tid, så det är lugnt om man inte är VÄRSTA proffset hela tiden
-Man är inte blöjbytarproffs med en gång, kräver också träning
-Man får lätt lite panik när bebisen skriker och man inte vet varför, fast det är helt naturligt att bebisar är kinkiga då och då
-bebisar är svåra OCH läskiga att klä på
Och typ allt annat är också heeeelt normalt att inte automatiskt kunna, även om det mesta kommer helt naturligt, iaf efter ett tag!
 
Nu piper barnet hos pappi så det är väl dags att avrunda där!
Mamma och bebis som försöker lära sig mata.
Det första jag typ sa till barnmorskan när hon la upp Nelly på mitt bröst va
"jag vet inte vad jag ska göra"
För så kändes de, jag hade inte en jävla aning om vad jag skulle göra, vilket BM inte tyckte var nå konstigt alls utan föreslog bara att vi kunse prova amma lite. Så som sagt, man är inte nåt jävla proffs med en gång bara för att man klämt ut bebisen!

I onsdags...

..vägde jag 77,4. Hade med andra ord gått ner 2 hg.. så ni kanske inte behöver oroa er för nån hård bantning ;)
Ville bara tillägga det, nu när vi pratat lite om det <3
 
(tidsinställt)

HEJJE

Bebis ligger för tillfället och sover hos sin pappa-kno, så jag passar på att sätta mig vid datorn en kortis, det är verkligen heeeelt sjukt hur lite tid det finns över till att göra NÅNTING förutom ta hand om bebis, och jag är SKITSUR för att blogg-appen inte fungerar, för jag VILL blogga och kommer på massa kul att skriva och dela med mig av, men jag HAR inte tid att sitta vid datorn... Tänker utnyttja tillfället och göra en :(

Idag har jag och Nellan vart på myrorna och letat klänning att ha på bröllop, hittade några som va asschyssta som jag skulle kunna sy upp och om lite till asballa klänningar, men alla var för höga i halsen, och jag måste ju kunna laga fram och amma om ni fattar hur jag menar, så vi ska leta vidare imorgon och då ta med knopappa som lite passa-bebis-när-knomamma-letar-hjälp!

Sen har vi badat, och med vi menar jag Nelly, har ingen bild från idag , men har från när hon badade sist
Hon gillar att baa, men man kan ju alltid se lite förskräckt ut när det är över liksom..

Asså, hon är så jävla rolig så jag dör, GULLUNGEBEBIS-KNO!!!
 
Och så kan vi ju köra lite andra bilder som "jag-är-förjävla-dålig-på-att-blogg-kompensation"
 
SÖT SOM EN JÄVLA SOCKERBIT!!!
Besök av Ronja <3 ...
..och Lotta <3
Försökt lugna med napp, men inget går upp mot mammas boobies, bara att acceptera liksom..
Gammel mormor och gammel morfar var och hälsade på "nummer 5"
Lekte panda..
Firade midsommar på landet..
Och skålade in Nellan med champange och jordgubbar!
Stolt kno-pappa utan mycket vett i huvet, söt-kno-pappa!!!
Så här spenderar vi mååååånga timmar varje dag, duger INTE lika bra att ligga nån annanstans
Leker i babygym
Ligger och sover och är übergullig i babygym!!!
 
 

Har fler skitroliga bilder på kno-barnet så hang in there eeehehehheh

En liten förklaring?

eeeheheheheeeehhh...
Ok, borde kanske förstått att ett "vikt-inlägg" skulle väcka lite reaktioner.. Bland annat eftersom jag inte är överviktig på något sätt. Alltså, jag vill börja med att säga att jag int har några planer på att svälta mig eller hårdbanta på något sätt, och om det är så att det tar tid, så får det göra det. Jag tyckte att jag var rätt tydlig med att jag absolut inte vill påverka amningen på något sätt.
 
MEN, trots att jag inte är "tjock" så tycker jag såklart att det är lite jobbigt att inte komma i ett enda par av mina byxor bla. Min vanliga vikt är dessutom inte nånting jag "jobbat" för utan min normalvikt jag ligger på när jag inte gör nåt alls (tränar, bantar..) så det är ju alltså den vikt jag trivs bäst i, liksom min "naturliga" vikt...

Dessutom vet jag också att man typ går ner i vikt av att amma, men det är också så att det ÄR ok att äta nyttigt och kombinera med motion (min motion består än så länge av barnvagnspromenader) och gå ner lite extravikt man lagt på sig under graviditeten, jag gick som sagt upp 24 kilo och har drygt 10 kvar, så om jag går ner ca 0,5-1 kilo i veckan medans jag fortfarande har en del att ta av så gör inte det nånting, jag har typ gått ner det hittills utan att ha gjort nåt alls, och dessutom, äta nyttigare för att hoppa över onödiga kalorier är väl knappast nå varken jag eller Nelly tar skada av?
 
Ni behöver iaf inte oroa er, viktigast för mig är att Nellan mår bra, och det skulle jag aldrig riskera genom att fucka upp amningen!
 
Men tack för omtanken! (för så tolkade jag de flesta komentarerna)

Försöker blogga men...

..hinner sällan sitta vid datorn och APPEN GÅR INTE ATT LOGGA IN PÅ!

RSS 2.0