100218-Pancakes & Frallor

Idag ska vi göra "brinner", frukost till middag!
Vi ska göra american pancakes och bacon och ha lönnsirap till..

Jag tänkte att jag skulle baka lite frallor också, måste bara se över hur det ser ut på ingrediensfronten i skafferiet!
Blev du sugen?
Här är recepten!

PANCAKES:

4 portioner

Tillagningstid: 20 min.

1 ägg

2 1/2 dl lättfil

2 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 tsk salt

1 tsk smält smör

smör till stekning

Tillbehör:

lönnsirap

färska bär eller frysta tinade

Vispa ihop ägg och lättfil och tillsätt mjöl, bakpulver, salt och smält smör under omrörning till en slät smet. Smält lite smör i en stekpanna och klicka ut smet till cirka tre pannkakor åt gången. Stek dem gyllenbruna på båda sidor och servera med bär, lönnsirap och eventuellt lite extra smör.

FRALLOR:

20 st

75 g jäst (1,5 pkt)
50 g smör
5 dl vatten
1/2 msk salt
1 msk socker
12 dl vetemjöl special (840 g)

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.

Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter.

Gr
ädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7 minuter.


ENJOY FUCKERS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0